Понеделник, 25 Яну 2021
 
Регионът

Започна второто издание на „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ с подкрепата на Общината и „Асарел-Медет”

  19.06.2020 10:12             
Започна второто издание на  „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ с подкрепата на Общината и „Асарел-Медет”

ПАНАГЮРИЩЕ. Днес започна второто издание на проекта „Бизнес академия за стартиращи предприемачи – BASE“. Инициативата е на Индустриален клъстер „Средногорие”, в партньорство с Община Панагюрище, „Асарел-Медет”АД и фондация „Америка за България”.

Директор „Човешки ресурси” в компанията Бисерка Янева поздрави участниците и им пожела успех. „По време на Вашето обучение ще се срещнете с хора, които са преодолели много трудности и предизвикателства и вече са едни успешни бизнесмени. Уверена съм, че всички Вие имате своите идеи, а този проект ще Ви помогне да ги стартирате и да ги доразвиете в свой собствен бизнес. Устойчивото развитие на община Панагюрище и местната общност е сред приоритетите в политиката на „Асарел-Медет“АД и инициативи като тази могат да разчитат на нашата подкрепа”, каза Бисерка Янева.

От името на организаторите Надя Захариева – програмен директор на фондация „Америка за България”, приветства бъдещите предприемачи и обясни, че до момента над 200 души са завършили курса. „Менторите и съветниците, с които ще се срещнете по време на обучението си, са минали по този път. Имат успешен бизнес, някои от тях са фалирали, но са се изправяли на крака и са продължавали. Ще научите много нови неща от тях и се надявам, че и Вие ще станете част от нашия Клуб на завършилите проекта „BASE”, каза Надя Захариева.

Целта на проекта е да помогне на участниците с бизнес умения и да представи пред тях възможностите, които регионът на Средногорието предоставя за развитие на предприемачеството, както и да насърчи устойчиво развитие на града и местната общност. Обучението на курсистите ще продължи 12 седмици, като в края му жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи.

В първото издание на BASE, което се проведе през миналата година, се обучиха общо 75 човека, които искаха да развиват свой собствен бизнес в общините Панагюрище, Мирково и Етрополе. В Панагюрище общо 21 атрактивни бизнес идеи бяха разгледани от авторитетно жури, като проектът за Сладкарска работилница „Марая“ на Христина Байрякова бе класиран на първо място. Втора награда получи идеята на Мариела Джиджинкова за Еко ателие „Художествено стъкло“, а на трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция „Кенгуру“ - за доставка на покупки по домовете. Призьорите получиха финансова награда от „Асарел-Медет”АД, която им помогна да стартират своя бизнес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички