Понеделник, 06 Юли 2020
 
Регионът

Доброволци раздават хранителни пакети на стойност 10 000 лева на хора в нужда

  22.06.2020 06:20             
Доброволци раздават хранителни пакети на стойност 10 000 лева на хора в нужда

БАТАК. Докато чакат да започне сезонът на активното къмпингуване, вместо да стоят със скръстени ръце, ентусиастите от Еко къмпинг Батак решават да са полезни, като помогнат на възрастни хора и хора в неравностойно положение, които са сред най-засегнатите от кризата с коронавируса.

Кандидатстват и печелят

10 000 лева от фонд „Обединени срещу COVID-19”

Този фонд е резултат от обединените усилия на Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в у нас. Целта е да се даде рамо на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна.

- Кандидатстването бе много лесно, не отне повече от двайсетина минути. Достатъчно бе да се попълни формуляр по интернет.

Но благодарение на финансирането, което получихме, и с помощта на

сърцати и всеотдайни доброволци от Батак,

на възраст от 2 до 63 години, приготвихме пакети с храна, дезинфектанти и маски на стойност близо 50 лева всеки. Раздадохме ги на 116 възрастни мъже и жени, както и на хора в неравностойно положение от нашия град. Освен това закупихме и доставихме храна за дарение на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост, защитените жилища и центровете за настаняване от семеен тип в Батак. В тях живеят 84 жители с различни увреждания.

- Сблъскахме се с мъка, сълзи и усмивки от благодарност

- казват младите хора от еко къмпинга и доброволците. - Някои възрастни хора бяха доволни не само от помощта, но и от факта, че някой е почукал на старата бабина/дядова порта.

Групата на доброволците е разнородна не само по възраст. Сред тях има човек, който живее от 10 години в Германия, студенти в България и Германия, ученик в езиковата гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, служител на РИОСВ- Пазарджик, служител на община Батак, както и собственици на частни фирми. Включват се и

две деца - на 2 и на 4 години

А местни пенсионери помагат с охота да се издирят адресите на получателите на хранителните пакети.

В заключение участниците в акцията отправят молба към всички нас:

- Докато обмисляте почивката си това лято, помислете и за хората в затруднено положение около вас, защото има възрастни, които буквално едва оцеляват!  Пожелаваме ви много приятни моменти през този сезон по къмпингите в у нас и в чужбина.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички