Понеделник, 06 Юли 2020
 
Регионът

Димитър Цоцорков: Да се върнем към корените си и към местното производство

  19.06.2020 06:44             
Димитър Цоцорков: Да се върнем към корените си и към местното производство

Според председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”, България има потенциал в кризата

ПАНАГЮРИЩЕ. Кризата с КОВИД-19 очерта и ускори два основни бизнес процеса - скъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения. Такъв е изводът на участниците в българския панел на Световния форум за икономическо и социално възстановяване на Глобалния договор на ООН “Recover Better. Recover Stronger. Recover Together.”. В световния форум се включи германският канцлер Ангела Меркел. Тази година Срещата на върха на лидерите на Глобалния договор се проведе изцяло виртуално заради пандемията от Ковид-19. Основаният преди 20 години форум срещна онлайн над 13 хиляди участници от целия свят на 15 и 16 юни. Българската мрежа на Глобалния договор се включи със самостоятелна дискусия, в която участваха председателят на сдружението Огнян Траянов, председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” Димитър Цоцорков, изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3” Красимир Ненов, управляващият партньор на „Делойт България” Силвия Пенева и изпълнителният директор на фондация bCause Елица Баракова. Дискусията на българската мрежа бе фокусирана върху реинженеринга на бизнес процесите и корпоративното гражданство на основата на споделени ценности.

„Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство, посочи Димитър Цоцорков. По думите му, колкото и тежка да е кризата, тя е доказала, че България има потенциал. Специално у нас кризата показа наличието на инфраструктура от неправителствени организации, които се оказаха особено ефективни, независимо че бяха изключени от държавната помощ, отбелязват и другите българи-участници като дават за пример медиаторите в ромските квартали.

Глобалният договор е платформа за обмен на знания и диалог между повече от 11 хиляди компании, специализирани организации на ООН, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за насърчаване на обществената отговорност и етичните бизнес стандарти.

Българската мрежа на Договора е основана през 2011 година. Сред членовете й са А1, АЕЦ „Козлодуй”, „Асарел-Медет”, „Екопак”, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Университетът за национално и световно стопанство, Българската стопанска камара.

Алекси СТАНКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички