Регионът

„Обуха” кръговото в Пещера

  16.06.2020 15:53             
„Обуха” кръговото в Пещера

С нов художествен облик е кръговото кръстовище в Пещера. Възловото място, откъдето минава цялото движение, сега е оборудвано с две гигантски обувки.

Кларковете са произведени от Олег Копаранов собственик на фирма „Спектър Керамик“ в Брацигово. Причината е, че Пещера отдавна има славата на град, който произвежда качествени обувки и привлича клиенти на местната промишленост от цяла България. Изработени са от арматура и полимерно лепило, боядисани са със специална боя, според автора, обувките са пригодни да издържат всички капризи на времето.

„Дадохме всичко от нас за да претворим идеята на кмета Младенов в действителност. Идеята е оригинална и заслужава адмирации. Сигурен съм, че в България няма подобна изработка“, каза Копаранов. Обувките са разположени върху платформа, която ще бъде осветена. Предвидено е засаждане на цветен медальон,  самата платформа се крепи на каменна ограда, която кореспондира с крепостните стени на „Перистера“.

Идeята за това екстериорно решение е на кмета на Пещера – Йордан Младенов, който не крие, че има амбицията да промени облика на града към по-добро.

Знаковата за града скулптура като цяло се харесва на пещерци, макар някои да недоволстват, че „обувната” слава на града вече е позамръкнала, а други да се опасяват, че по този начин се намалява видимостта на шофьорите. Повечето реакции в социалните мрежи обаче приветстват модерната визия на кръстовището и го сравняват с редица европейски градове, които по подобен начин показват и рекламират своите индивидуални „лица”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички