Регионът

„Обуха” кръговото в Пещера

  16.06.2020 15:53             
„Обуха” кръговото в Пещера

С нов художествен облик е кръговото кръстовище в Пещера. Възловото място, откъдето минава цялото движение, сега е оборудвано с две гигантски обувки.

Кларковете са произведени от Олег Копаранов собственик на фирма „Спектър Керамик“ в Брацигово. Причината е, че Пещера отдавна има славата на град, който произвежда качествени обувки и привлича клиенти на местната промишленост от цяла България. Изработени са от арматура и полимерно лепило, боядисани са със специална боя, според автора, обувките са пригодни да издържат всички капризи на времето.

„Дадохме всичко от нас за да претворим идеята на кмета Младенов в действителност. Идеята е оригинална и заслужава адмирации. Сигурен съм, че в България няма подобна изработка“, каза Копаранов. Обувките са разположени върху платформа, която ще бъде осветена. Предвидено е засаждане на цветен медальон,  самата платформа се крепи на каменна ограда, която кореспондира с крепостните стени на „Перистера“.

Идeята за това екстериорно решение е на кмета на Пещера – Йордан Младенов, който не крие, че има амбицията да промени облика на града към по-добро.

Знаковата за града скулптура като цяло се харесва на пещерци, макар някои да недоволстват, че „обувната” слава на града вече е позамръкнала, а други да се опасяват, че по този начин се намалява видимостта на шофьорите. Повечето реакции в социалните мрежи обаче приветстват модерната визия на кръстовището и го сравняват с редица европейски градове, които по подобен начин показват и рекламират своите индивидуални „лица”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички