Регионът

ПП „Обединени земеделци” отдадоха почит на Александър Стамболийски

  15.06.2020 16:53             
ПП „Обединени земеделци” отдадоха почит на Александър Стамболийски

СЛАВОВИЦА. „Щастлива съм, че днес, заедно, земеделци от различни поколения, изкачваме стъпалата на нашата земеделска голгота, за да се поклоним пред живота и делото на големия земеделски лидер и държавник Александър Стамболийски. Неговите идеи и политиката, която отстояваше – в подкрепа на българското производството и осигуряването на продоволствената сигурност, е още по-актуална днес, в условията на безпрецедентната криза, провокирана от пандемията Covid 19”. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева на Янини грамади, където на 14 юни 2020 г. Обединени земеделци отбелязаха  97 години от гибелта на земеделския министър-председател.

Тя посочи, че и днес България има нужда от силен земеделски съюз, който предлага решение на проблемите на гражданите и продължава завета на Стамболийски за мир, хляб, свобода и народовластие. 

Официален гост на събитието беше заместник-председателят на ХLIV Народното събрание Емил Христов.

По традиция членовете на националното ръководство на Обединени земеделци, гостите и земеделците  поднесоха венци и цветя в Мемориала-костница на Александър Стамболийски.

На Янини грамади дойдоха също членове на Постоянното присъствие, кметове и общински съветници от Обединени земеделци.

Няма друг български политик, който в продължение на 97 години последователно да е честван от своя народ, каза от своя страна зам.-председателят на партията и областен лидер на съюза в Пазарджик инж. Емил Йончев.                                                                                                              

Той определи Стамболийски като „безупречен политик“, който в своето  4-годишно управление извежда България от Втората национална катастрофа като прави смели и непопулярни реформи и приема редица закони, актуални и днес.  Сред тях са Законът за референдума и истинското самоуправление в общините, Законът срещу кражбите и корупцията, Законът за опазване на полските имоти, както и за гарантиране на покупко-продажбата на земеделската продукция. Законът за виновниците за националната катастрофа и образуване на съд за незаконно забогателите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808
Всички