Регионът

Оживление в общината след репортаж за „кметска фирма”

  15.06.2020 16:10             
Оживление в общината след репортаж за „кметска фирма”

РАКИТОВО. Репортаж на Васил Иванов по национална телевизия, озаглавен „Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово?” предизвика дискусии сред гражданите на общината.

„Кметът Костадин Холянов насочва целия финансов ресурс от общината към фирмите на синовете си. Показателен дори фрапиращ пример е доставката на горива и смазочни материали към общината от фирма, която всички знаем, че е поставена фирма. Поставена фирма на сина на кмета”. Този сигнал е изпратил общинският съветник от Ракитово Георги Тупаров. Журналистът Васил Иванов пък твърди, че през 2016 година община Ракитово избира без конкурс фирма-доставчик на горива и смазочни материали на стойност 350 000 лева. По тази схема общината избира фирма „Петро 2016” и подписва договор с нея. А фирма „Петро 2016” е създадена 5 дни преди решението на общината да възложи поръчката точно на нея, твърди Иванов. Фирмата държи горивото за общината в резервоар на бензиностанцията на големия син на кмета – Щерян Холянов. Собственикът по документи на фирма „Петро” дава банково пълномощно на сина на кмета, с което го упълномощава, да се разпорежда самостоятелно и без ограничения с парите в сметката на фирмата. На банковото пълномощно са подписите на собственика по документи на фирма „Петро”, на сина на кмета, както и на банковия служител, присъствал при издаването му. Собственикът по документи на фирмата всъщност е обикновен работник в дърводелския цех на сина на кмета - Стоил Адамов.

„Всички бягат, защото всичките знаят в каква каша са и в каква верига са наредени. Тук е феодално управлението, обяснява Георги Тупаров, общински съветник в Община Ракитово. Всичко зависи и се предоставя от кмета само на определени фирми, които са приближени към него - основно на синовете му, дърводобива и дървопреработването. Там също всичките търгове или ако въобще има търгове, защото в последно време няма и търгове, всички търгове се предоставят на двамата сина на кмета. Мога да ви заведа да погледнете с какви количества дървен материал разполага и единият, и другият и да ги съпоставим с останалата обстановка в града. Сами да прецените кой с какъв финансов ресурс разполага. Общинският горски до преди три месеца беше назначен на четири часа в Община Ракитово и на четири часа в една от фирмите на един от синовете на кмета Холянов. Сутрин изпраща от гората дървения материал, след обяд го посреща във фирмите на сина на кмета.  Говорим за търгове с общинска гора и злоупотреба с общинска гора.”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички