Спорт

И Емо Костадинов дойде на новото модерно футболно игрище на FIFA

  15.06.2020 14:29             
И Емо Костадинов дойде на новото модерно футболно игрище на FIFA

ПАЗАРДЖИК. Бронзовият медалист от САЩ’1994 Емил Костадинов бе сред официалните гости на днешното откриване на модерното футболно игрище с електрическо осветление и изкуствена настилка, финансирано от FIFA посредством БФС. Лентата на кокетното съоръжение бе прерязана от кмета Тодор Попов, героят от „Парк де пренс” Костадинов в качеството си на вицепрезидент на футболната централа и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Сред официалните гости бяха и другият вицепрезидент на БФС и бивш изпълнителен шеф на „Хебър” Румен Вълков, членът на Изпълкома и депутат от 44-то Народно събрание Димитър Георгиев, Братан Братанов от фирмата изпълнител „Спорт груп”, председателката на сдружение „Пазарджик спортува” и общински съветник Рени Камберова, колегите й от ОбС Вени Георгиева и Александър Иванов, който е и шеф на ВК „Хебър, председателят на ОС на БФС Спас Иванов, шефът на ФК „Хебър” Иван Папазов, треньорът на представителния тим на „зелените” Николай Митов, треньори от школата и граждани.

Новата придобивка за футболната общественост и ФК „Хебър 1918” се намира между езерото в парк „Стадиона” и източната част на спортна база „Георги Бенковски”.

Изграждането му е на стойност 300 000 лв. без ДДС

Игрището е с последно поколение материали и има 8-годишна гаранция на тревното покритие. Размерите му са 60/40, а те покриват в пълна степен  критериите за провеждане на официални срещи за "Футбол 7".

Кметът Попов и Борислав Попов благодариха на бившия шеф на БФС Борислав Михайлов, с когото преди година започнаха инициативата за изграждането на съоръжението.

„Когато институциите работят заедно, нещата се получават, каза кметът Тодор Попов. С това игрище разширяваме палитрата на нашия футболен комплекс. Така ще изградим здрав темел, а нашият здрав темел е детско-юношеската школа. Там сме насочили нашите усилия. Когато имаш добри футболисти, добра база, добри треньори и добра методика, нещата се получават. затова инвестираме в бази, в кадри, в обучение.

Не изповядваме философията „от днес за утре”, която масово се практикува в България

Ние работим стъпка по стъпка и съм убеден, че един ден ще се изкачим на най-високо стъпало. Защото така се прави”, допълни кметът.

Той получи пециален плакет от БФС, връчен му от Борислав Попов. Гостът бе впечатлен от комплекса и пожела оттук утре да тръгне следващата голяма футболна звезда, която да прослави България по света.

По традиция кметът и децата от ДЮШ си направиха съвместна снимка с възгласа „Ооооооооо „Хебър!”.

Емил Костадинов подари 10 чисто нови топки на малките футболисти,

а те веднага бяха пробвани на новия терен, включително и от кмета Тодор Попов.

„Знаме” припомня, че през пролетта на 2018 година от другия край на стадион „Георги Бенковски” с изцяло общински средства бе направен модерен изкуствен терен с класически размери. Общинската спортна база допълват други три тренировъчни терена с естествено тревно покритие - два до старото срелбище и един между стадион „Бенковски” и някогашния стадион „Любен Шкодров”, чийто терен пък беше основно модернизиран през миналата година.

Дочо ЧАНЕВ  


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички