Пазарджик

Усмихвайте се и правете добрини - урокът, който Георги ни остави

  15.06.2020 13:58             
Усмихвайте се и правете добрини - урокът, който Георги ни остави

ПАЗАРДЖИК - ПАТАЛЕНИЦА. Във вторник сутринта ни напусна Георги Арнаудов - 19-годишното момче от Пазарджик, което ще запомним с широката усмивка, живите очи и непоклатимата му решимост да се бори.

Миналата година Георги бе диагностициран със Сарком на Юнг - сериозно онкологично заболяване. Така започна нелеката му битка. В нея той не бе сам. Подкрепяха го семейството, близките, многобройните му приятели, познати и непознати.

В подкрепа на младежа се организираха редица

дарителски кампании

(в това число онлайн) из цялата област. А и на други места в страната и чужбина. Хора на различна възраст танцуваха, пяха, рисуваха, шиеха гоблени, майсторяха играчки и други артикули за базарите, разделяха се на драго сърце с любимите си вещи, за да отидат средствата в помощ на Георги.

Миналата седмица десетки кръводарители, предимно младежи, се редиха на опашка пред Кръвна банка, за да дават кръв за момчето. Мнозина обещаха да се върнат и тази седмица.

Повечето акции за Георги не бяха тъжни. На някои

той присъстваше лично, винаги в добро настроение и изпълнен с оптимизъм

Не пропускаше да благодари. На последния му рожден ден -  на 10 октомври 2019 г., например пред Младежкия дом бе организиран голям благотворителен базар, заедно с концерт на представителния танцов състав "Чудесия". Събрани бяха 10 хиляди лева (доста съществена сума за подобен род прояви), а събитието се превърна в малък празник за участници и присъстващи.

Каузата на Георги обедини малки и големи, известни и неизвестни. Проявите на човещина бяха не една и две. "Знаме" разказа например за д-р Кристина Дечева,

завърналата се от Мюнхен млада лекарка с дисертация по онкология,

която се записа първа доброволка в ОАИЛ и не се поколеба да се погрижи за Георги в дома му в Паталеница, докато той чакаше в критично състояние да бъде приет в болница.

Но Георги заслужаваше. Въпреки младостта си той бе боец от величина, каквато малцина от нас дори могат да си представят. Терапиите му бяха тежки, изтощителни и мъчителни. Но той дори за миг не помисли да се откаже. Лекува се както у нас, така и в Китай, докъдето пътува два пъти и то в разгара на пандемията с коронавирус. При последното си завръщане миналия месец

бе облечен в защитен костюм и едва издържа престоя по летища и дългите полети

Неслучайно в края на 2019 г. Георги Арнаудов бе номиниран за наградите „Даниела Сеизова - в името на живота”, в категория "Смело сърце".

Освен със смелостта си, той ще остане в сърцата на всички, които го познаваха, със своя позитивизъм и доброта.

"Напусна ни

най-красивото момче

с най-прекрасната усмивка - написаха те във Фейсбук. Да се надяваме, че вече е на по-добро място и болка няма да има.

Но болката за нас е огромна. Благодарим ти, че те имаше, че те познавахме, че беше наш приятел, че ни направи по-добри. Ще ни липсваш ужасно много, звездичке, където и да си те обичаме безкрайно!

Запомнете усмивката му, запомнете голямото му смело сърце, запомнете силният му борбен дух. Той се бореше за всяка глътка  живот, за всеки следващ ден.

Усмихвайте се на живота и правете добрини

На това се опита да ни научи едно момче, което остана завинаги на 19 години. Дано повечето от нас да са научили този ценен урок. Урок по доброта…

„Знаме” изказва съболезнование към семейството, близките, приятелите и всички останали, които не останаха безразлични към битката на Георги!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички