Спорт

Супер турнирът по тенис на маса Асарел България Оупън 2020 няма да се проведе

  12.06.2020 18:09             
Супер турнирът по тенис на маса Асарел България Оупън 2020 няма да се проведе

За първи път от своето дебютно издание през 2015 г. супер турнирът по тенис на маса ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open няма да се проведе, а причината е световната пандемия от COVID-19 и тежките последици за всички сфери на живота. Една от тях – спортът, беше сред първите, които понесоха удара, а най-явен белег за това бе историческото отлагане на Олимпийските игри в Токио за 2021 г. За съжаление България и българският спорт също пострадаха.

В сложната обстановка, за Организационния комитет на ITTF World TourASAREL Bulgaria Open беше много трудно да вземе решение за отмяна на тазгодишното издание на надпреварата. Рискът за Панагюрище, за жителите, за всички хора, които  работят по организацията, както и за цялата ни страна е неоспорим. Петото издание на турнира предизвика огромен  интерес, като участие взеха над 300 състезатели от целия свят, сред които и представители на едни от най-засегнатите от COVID-19 страни като Италия, Испания, Китай, Япония, Индия, Швеция и др. От 2015 г. насам, за една седмица Панагюрище се превръща в световен център за тениса на маса, а хиляди зрители се стичат от цяла България и съседните държави. С оглед на невъзможността да бъде минимализиран риска от струпване и социална дистанция между хората, ръководството на турнира взе решение тазгодишното издание да бъде отменено. То беше подкрепенео и от Международната федерация по тенис на маса, която в началото на юни след поредица от срещи излезе със становище да отмени всички състезания, планирани за третото тримесечие на 2020 г. – турнира в Панагюрище, както и Откритото първенство на Чехия.

„След усилена комуникация между представители на ITTF и Организационния комитет на ASAREL Bulgaria Open, Международната федерация по тенис на маса трябва да съобщи с голямо съжаление на всички въвлечени страни, че тазгодишното издание, предвидено за датите 1-6 септември се отменя”, съобщиха от централата на Международната федерация.

Организаторите на състезанието се надяват, че с дейната подкрепа на главния спонсор „Асарел-Медет” АД,  както и на основните партньори ПОК „Съгласие” и Министерството на младежта и спорта, България и Панагюрище ще могат да приемат едно от най-елитните спортни състезания през 2021 г. А то ще бъде от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT. Със създаването на сериите, световната централа ще се стреми към повишаване на нивото на организация, като това би спомогнало за привличането на по-класни играчи и генерирането на още по-голям интерес от страна на почитателите на тениса на маса.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички