Регионът

Иван Фасулков сам изгаси пожар в къщата на възрастна съседка

  10.06.2020 14:59             
Иван Фасулков сам изгаси пожар в къщата на възрастна съседка

ПАНАГЮРИЩЕ. Топлото неделно утро на 7 юни с нищо не предвещавало последвалия екшън за аварийния спасител Иван Фасулков. Той и семейството му спокойно си пиели кафето, когато силни викове на уплашена жена прекъснали семейната идилия.

Иван бързо се носочил към съседния двор на панагюрската улица "Марин Табашки", където видял паникьосаната си възрастна съседка насред обхванатата от пламъци лятна кухня. Оказало се, че комшийката сложила на газовото си котлонче тенджера с вода и влязла в стаята си, за да закусва. През това време газта просъскала от нацепения маркуч и подпалила кухничката.

Иван бързо изтичал до гаража, взел един пожарогасител и започнал да се бори с огъня. Веднага след това откачил газовата бутилка и я изнесъл на безопасна дистанция, за да не последва фатален взрив.

След това започнал с градински маркуч да гаси пламъците, които плъзнали по стряхата и заплашително тръгнали към покрива на къщата.

"Бях много внимателен с гредите на страта къща, защото те се гасят изключително трудно. През това време жена ми се обади на 112. За щастие, когато колегите пристигнаха, аз вече бях успял да се справя сам", връща се три дни назад Иван.

Той не определя действията си в тази напрегната ситуация като героизъм, но не крие, че хладнокръвните и професионални действия са резултат от опита му в асарелската спасителна служба. А жената и нейните близки още благодарят на Господ, че Иван е бил наблизо и възрастната дама се е отървала единствено с уплаха.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички