Други

До 30 юни се удължава извънредната епидемична обстановка

  10.06.2020 10:21             
До 30 юни се удължава извънредната епидемична обстановка

СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК. Предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка с 15 дни. Тя ще продължи до 30 юни. Правим това, за да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Маските в обществения транспорт остават задължителни.

„"От 15 юни пускаме кината и театрите на 50%, за градския транспорт маските остават задължителни по изрично настояване на доц. Кунчев. В затворените пространства препоръчваме също носене на щаба", посочи Борисов. Удължаването на извънредната епидемиологична обстановка ще бъде фиксирано в нова заповед на министъра на здравеопазването Ананиев до края на деня. "Завишението на заболелите от коронавирус, считаме, че се дължи на клъстерите – Доспат Сърница, Ясенец. Овладяваме ги без да създаваме паника и страх, без да затваряме производствата и мисля, че така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент. Пандемията расте, нищо различно не се е случило, няма разлика с миналите месеци. Радостният факт е, че излекуваните се увеличават и то в условията на нормално функциониране на икономиката, културата и т.н. Предлагаме удължаването, за да не се стигне до такава ескалация, че болниците да не могат да приемат заболелите", посочи Борисов.

Трябва да се научим да спазваме дистанция – дезинфекцията също, каза още премиерът. Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Старческите домове да се гледат най-внимателно.”.

От 11.00 часа днес пък ще се проведе заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик. След края на заседанието областният управител Стефан Мирев ще проведе онлайн брифинг във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808
Всички