Други

До 30 юни се удължава извънредната епидемична обстановка

  10.06.2020 10:21             
До 30 юни се удължава извънредната епидемична обстановка

СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК. Предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка с 15 дни. Тя ще продължи до 30 юни. Правим това, за да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Маските в обществения транспорт остават задължителни.

„"От 15 юни пускаме кината и театрите на 50%, за градския транспорт маските остават задължителни по изрично настояване на доц. Кунчев. В затворените пространства препоръчваме също носене на щаба", посочи Борисов. Удължаването на извънредната епидемиологична обстановка ще бъде фиксирано в нова заповед на министъра на здравеопазването Ананиев до края на деня. "Завишението на заболелите от коронавирус, считаме, че се дължи на клъстерите – Доспат Сърница, Ясенец. Овладяваме ги без да създаваме паника и страх, без да затваряме производствата и мисля, че така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент. Пандемията расте, нищо различно не се е случило, няма разлика с миналите месеци. Радостният факт е, че излекуваните се увеличават и то в условията на нормално функциониране на икономиката, културата и т.н. Предлагаме удължаването, за да не се стигне до такава ескалация, че болниците да не могат да приемат заболелите", посочи Борисов.

Трябва да се научим да спазваме дистанция – дезинфекцията също, каза още премиерът. Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Старческите домове да се гледат най-внимателно.”.

От 11.00 часа днес пък ще се проведе заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик. След края на заседанието областният управител Стефан Мирев ще проведе онлайн брифинг във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички