Крими

Главният прокурор: До седмица повдигаме обвинения за приватизационни сделки от прехода

  09.06.2020 11:43             
Главният прокурор: До седмица повдигаме обвинения за приватизационни сделки от прехода

ПЕЩЕРА. До седмици прокуратурата ще повдигне обвинения за големи приватизационни сделки от прехода, съобщи в родопския град главният прокурор Иван Гешев. Писахме днес сутринта, че той дойде, за да наблюдава специализирана полицейска операция за пресичане на битовата престъпност. От думите на Гешев стана ясно, че ДАНС е приключил доклада за големите сделки за приватизацията от прехода и за част от тях давността не е минала.

„Получен е докладът на ДАНС за 14 от най-големите приватизационни сделки на прехода, като се започне с Кремиковци. Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.

Той допълни още, че Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да говори каквото поиска. „Кой е Божков? Поредният обвинаем от редица олигарси, както вие ги наричате, които се укриват от правосъдието. Връщането му не зависи от българските държава и прокуратура. Прокуратурата си е свършила работата, като е подала е съответните документи. Резултът зависи от ОАЕ. В държави извън ЕС решението е политическо на съответната държава", ”, коментира прокурорът.

Заради спецакцията в Пещера дойде и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. В резултат на действията на полицията и прокуратурата в Пещера и региона са арестувани 10 души. У тях са открити наркотици.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички