Регионът

„Родители, обединени за децата”: Не искаме корекции на ЗСУ, а отмяна!

  08.06.2020 14:54             
„Родители, обединени за децата”: Не искаме корекции на ЗСУ, а отмяна!

Във връзка с брифинга на ВМРО-Българско национално движение проведен на 05.06.2020 г. и представеното предложение от тяхна страна за промени на Закона за социалните услуги (ЗСУ), от Национална група „Родители, обединени за децата”, заявиха, че не подкрепят предложението на ПП ВМРО за корекции на ЗСУ, а настояват за пълна и безусловна отмяна на закона. Оттам заявиха, че единствените, които са организирали и провеждали многохилядни протести по градове на територията на Република България за изминалата една година, са родители, членове на фейсбук групи от родителското антиювенално движение, начело с Национална група „Родители, обединена за децата”.

Вече писахме за готвения национален протест в София на 16 юни, в който ще участват и родители от Пазарджишка област.

„По отношение на промотирането на бъдещия т. нар. Кодекс за социалните услуги от страна на ПП ВМРО на брифинга, считаме същото за пропаганда на поредните обезпокоителни и неискани от по-голямата част от родителската общност иновации в сферата на социалното законодателство, както и за опит да се отклони вниманието от злополучния ЗСУ, чийто дух е античовешки по своята същност и заплашва устоите на българското семейство”, се казва в позицията на групата.

Родителите чакат извинение от Александър Сиди за думи, според тях обидни и подигравателни. Сиди е заявил:

„Едно от нещата... Това което беше най-голямото притеснение, че норвежците стоят на граница и чакат само да дойдат да ни вземат децата. Слава Богу пандемията ги спря, защото там също има сериозен проблем с корона вируса и съответно засега норвежците стоят на тяхната си граница... Въпреки това, обаче ние трябваше да намерим решение как това да бъде спряно…“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ТЪРСИМ ОХРАНИТЕЛИ, 0879 350 147- ТОТОВ

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808

ПРОДАВАМ ГАРСОНИЕРА ДО КАУФЛАНД, 0886 168 808
Всички