Регионът

Доц. Кунчев: До 10 дни ситуацията в Сърница ще е овладяна

  05.06.2020 12:36             
Доц. Кунчев: До 10 дни ситуацията в Сърница ще е овладяна

ПАЗАРДЖИК. В община Сърница няма да бъдат налагани твърди карантинни мерки, каза на пресконференция днес в Пазарджик главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той проведе работна среща с Областния кризисен щаб, в която чрез видеоконферентна връзка е участвал и кметът на Сърница Неби Бозов. Общината ще отвори врати в понеделник, след като се направи и допълнителна дезинфекция.

Няма основание за налагане на твърди ограничителни мерки в община Сърница във връзка установените случаи на COVID 19, каза доц. Кунчев и допълни, че в родопската община няма нищо необичайно спрямо други подобни клъстери на заболяването. Той прогнозира, че до десет дни ситуацията ще бъде напълно овладяна и ще се предотврати евентуално разсрастване на броя на заболелите. Общо 14 са положителните проби до момента, като до края на деня се очаква да излязат още около 50. На този етап няма хора с изявена клинична картина, с риск за здравето или живота им, уточни главният държавен здравен инспектор. Трима общински служители са с положителни проби, а останалите, включително и кметът Неби Бозов - са с отрицателни резултати и не са под карантина.

Доц.Кунчев призова имамите в общината да ограничат в следващите две седмици присъствието на много хора в молитвените домове. Той апелира и към хората, избрали Сърница като място за отдих и туризъм, да отложат планираните си посещения за по-късен период.  Доц.Кунчев съобщи още, че за коронавирус се изследват всички около 200 работници в цех в  Доспат, от които 48 са от Сърница, а останалите са от областите Смолян и Благоевград. Той не изключи възможността да има нови открити случаи на заболяването.  Доц.Кунчев каза още, че от утре Министерство на здравеопазването ще излиза със сутрешен бюлетин в 8.00 часа с точни обобщени данни, сързани с COVID 19 в страната.  На пресконференцията бе съобщено, че от утре Инфекциозното отделение на МБАЛ- Пазарджик възстановява нормално дейността си след карантината. Няма новозаразени медицински лица, няма и нови случаи на заразяване на работници от фирмата за производство на авточасти в Пазарджик, уточни директорът на РЗИ -Пазарджик д-р Фани Петрова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички