Регионът

Подмениха покрива на училище след 50 години

  02.06.2020 14:31             
Подмениха покрива на училище след 50 години

СЕМЧИНОВО. Обединеното училище „Христо Ботев” в септемврийското село се похвали с чисто нова покривна конструкция навръх честването на 144-годишнината от гибелта на своя патрон и национален герой. В него се обучават близо 230 деца от селото и региона. Подменени са над 800 кв.м. покривна конструкция – от дървен материал и изолация до керемиди. Особена доволна от ремонта бе директорката на училището Гергана Недялкова, която сега ще може да реализира намеренията на училищното ръководство за използване на помещенията на третия етаж в учебния процес.

По повод реализацията на отлаганият с години ремонт, в двора на училището бе отслужен водосвет.

На него присъстваха ВРИД-кметът на Септември Лилия Етова, бившият кмет Марин Рачев и членове на неговия управленски екип, кметове на кметства, общински съветници и обществени деятели. Събитието уважи и номинираната за изборите за нов кмет на Септември Васка Рачева

„Петдесет години по тази сграда нищо не бе пипано. По проект на по-предишният общински кмет инж. Томи Стойчев, сградата бе санирана отвън, но след това нищо повече не се случи. Изписаха се средствата само за стиропор и дограма, а най-важното за една енергийна ефективност – покривът, така и остана ненаправен. Покривът беше пълен погром, а третият етаж на практика остана напълно неизползваем на фона на 400 000 левa, които бяха усвоени. Течовете бяха постоянни при всеки дъжд и сняг”, коментира кметът на Семчиново Пламен Темелков. Той поясни, че такова било положението до края на миналия мандат, когато с екипа на Марин Рачев успели да защитят пред МОН целево финансиране за да се ремонтира и покривът. И специално благодари на началника на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова за съдействието и синхрона.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички