Други

Последният „Клас на месеца” си взема приза заедно с удостоверенията

  01.06.2020 07:45             
Последният „Клас на месеца” си взема приза заедно с удостоверенията

ПАЗАРДЖИК. Първокласниците от 1 А клас от НУ „Васил Левски” ще си получат дипломите за завършена учебна година заедно с приза „Клас на месеца”, с който бяха номинирани за февруари от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Пазарджик. Те ще са и актуалните носители на приза до подновяването на учебните занятия наесен. Малчуганите и класната им ръководителка Дора Нанова трябваше да го получат от директорката на дирекция „Образование” Гергана Табакова на 13 март, но заради обявената пандемия церемонията беше отложена във времето.

„Избрахме тази дата, защото 1 юни е ден на детето, а какво по-голямо щастие от това малките първокласници да получат на своя празник първото си удостоверение. През учебната година те бяха лишени от традиционните тържества, които по-големите им съученици са имали. Заедно със своите учители си направиха дистанционен празник на буквите, по случай Гергьовден и 24 май  малките първолаци изработиха с госпожите си интерактивни виртуални книжки, но нищо не може да замени реалния контакт, емоцията, истинските преживявания”, поясниха от НУ „Васил Левски”.

Връчването на удостоверенията за 1 А клас ще бъде поетапно – от 9 до 12 часа, и ще протече при всички мерки за сигурност. За тях учителите са подготвили изненада – филмче „В страната Букволандия – спасители на българската азбука“. Родителите са подготвили почерпка и подарък – книжка за лятото, а класната стая ще ги посрещне празнична, украсена с рисунки и балони.

Според класната г-жа Нанова и госпожата на занималнята Севдалина Гъркова, малките ученици са малките герои на деня, които  приеха предизвикателството да научат дистанционно буквите без да се предават, без да протестират, без да се притесняват. Затова днес първокласниците могат гордо да заявят, че с помощта на своите учители и родители са вече грамотни деца, които са успели да спасят своята азбука. Наскоро първокласниците и учителите им направиха дистанционен Празник на буквите по случай 24 май и Гергьовден и изработиха интерактивни виртуални книжки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички