Спорт

След два месеца футболистите на Хебър започнаха тренировки

  26.05.2020 20:23             
 След два месеца футболистите на Хебър започнаха тренировки

Футболистите на Хебър започнаха леки встъпителни занимания след почти два месеца и половина пауза.

От клуба поясниха, че тенировките са нещо като подготовка преди същинската подготовка и имат за цел да предпазят футболистите от нежелани контузии, когато в последствие се увеличат натоварванията.

Периодът на принудителна почивка беше твърде дълъг и това е причината да започнем с леки занимания, които да подготвят мускулатурата на момчетата за основния подготвителен процес, който ще бъде между 10 юни и 25 юли, коментираха от треньорския щаб на отбора.

Хебърци подновяват занимания на групи. Така ще бъде в първите две седмици, след което отборът ще започне официалната си подготовка за новото първенство на Втора лига. Очакванията са то да стартира в последната десетдневка на месец юли.

Добрата новина за клуба е, че той е покрил критериите на БФС за лицензиране относно сезон 2020/2021 и проблеми в това отношение няма да има.

Вече с футболистите започна новият кондиционен треньор Антонио Кантарев. В щаба на Николай Митов остават първият му помощник Радослав Вардаров и треньорът на вратарите Васил Василев. След злополучния мач в Горна Оряховица по взаимно съгласие с Хебър се раздели  анализаторът Антон Кирилов. Нов човек за този пост няма да се ангажира, а функциите му от тук насетне с основната си работа ще съвместява Антонио Кантарев.

По време на началната си подготовка хебърци ще  тренират на малки групи, съобразно заповедта на министъра на здравеопазването.

За момента отделно от основната група се готви само защитникът Асен Георгиев. Неговото бъдеще в отбора е дискусионно, но към този етап той е състезател на Хебър с договор до юни, 2021 година. При хипотезата Георгиев да си намери нов отбор, той няма да бъде възпрепятстван от Хебър.

Преди да се започне с тренировъчните занимания всички футболисти и членовете на спортно-техническия щаб на ФК Хебър ще бъдат изследвани за коронавирус. На хебърци бяха направени PCR тестове, осигурени от БФС. Същата процедура минаха и останалите тимове от Втора футболна лига. Изискването на Медицинската комисия към футболната централа е това да стане непосредствено преди подновяване на тренировъчния процес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички