Понеделник, 06 Юли 2020
 
Спорт

След два месеца футболистите на Хебър започнаха тренировки

  26.05.2020 20:23             
 След два месеца футболистите на Хебър започнаха тренировки

Футболистите на Хебър започнаха леки встъпителни занимания след почти два месеца и половина пауза.

От клуба поясниха, че тенировките са нещо като подготовка преди същинската подготовка и имат за цел да предпазят футболистите от нежелани контузии, когато в последствие се увеличат натоварванията.

Периодът на принудителна почивка беше твърде дълъг и това е причината да започнем с леки занимания, които да подготвят мускулатурата на момчетата за основния подготвителен процес, който ще бъде между 10 юни и 25 юли, коментираха от треньорския щаб на отбора.

Хебърци подновяват занимания на групи. Така ще бъде в първите две седмици, след което отборът ще започне официалната си подготовка за новото първенство на Втора лига. Очакванията са то да стартира в последната десетдневка на месец юли.

Добрата новина за клуба е, че той е покрил критериите на БФС за лицензиране относно сезон 2020/2021 и проблеми в това отношение няма да има.

Вече с футболистите започна новият кондиционен треньор Антонио Кантарев. В щаба на Николай Митов остават първият му помощник Радослав Вардаров и треньорът на вратарите Васил Василев. След злополучния мач в Горна Оряховица по взаимно съгласие с Хебър се раздели  анализаторът Антон Кирилов. Нов човек за този пост няма да се ангажира, а функциите му от тук насетне с основната си работа ще съвместява Антонио Кантарев.

По време на началната си подготовка хебърци ще  тренират на малки групи, съобразно заповедта на министъра на здравеопазването.

За момента отделно от основната група се готви само защитникът Асен Георгиев. Неговото бъдеще в отбора е дискусионно, но към този етап той е състезател на Хебър с договор до юни, 2021 година. При хипотезата Георгиев да си намери нов отбор, той няма да бъде възпрепятстван от Хебър.

Преди да се започне с тренировъчните занимания всички футболисти и членовете на спортно-техническия щаб на ФК Хебър ще бъдат изследвани за коронавирус. На хебърци бяха направени PCR тестове, осигурени от БФС. Същата процедура минаха и останалите тимове от Втора футболна лига. Изискването на Медицинската комисия към футболната централа е това да стане непосредствено преди подновяване на тренировъчния процес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички