Други Спорт

Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре

  26.05.2020 09:06             
Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре

Германия удържа на обещанието си и на другите вече е лесно

Жаклин Михайлов, Типстър efbet

Едва ли някой и в най-черните си кошмари е помислял, че 10 седмици няма да се играе футбол в нито една точка на Земята. Е, не беше точно така, защото лудия Лукашенко реши, че вирусът не е нищо особено и в Беларус играят, та се късат. Оазиси в сушата бяха Никарагуа, Бурунди, Таджикистан, Тюркменистан, Тайван, но те са повече екзотика, отколкото реални футболни вълнения.

Очакванията, че футболът ще се завърне през април се разбиха на пух и прах. Достатъчно сигнали имаше, че футбол няма да се играе дори до септември. Но не така мислеха в Германия. Още на 10 април там дадоха дата за рестарт и я спазиха само с една седмица закъснение. Немската Бундеслига не само стартира успешно, тя зададе параметрите на бъдещото. Без публика, но с достатъчно страст на терена, която да прикове милиардна аудитория. Всички мачове от Бундеслигата могат да се гледат на пряко в сайта на efbet.com.

В интерес на точността трябва да се отчете, че първи започнаха в Азия. Също с подобна смелост, корейците си поставиха начална дата и я спазиха. За разлика от Китай, които отлагат непрекъснато и вероятно няма да започнат преди юли.

Рестарт е най-модерната дума тези дни. За България датата е 5 юни и няма съмнение, че ще гледаме мачове точно на този ден. Ще се доиграят седем кръга плюс мачовете за купата. Това е един много солиден календар, който ще ни държи нащрек 6 седмици. България обаче ще е по-скоро по средата на рестартиращите. Със завръщането на efbet лига се подновява и играта „Бонус 3 по 500 лева“ след всеки кръг на лигата. Условията на играта може да прочетете тук.


Фарьорски острови тръгнаха дори преди Германия. През тази седмица започнаха в Естония, където се беше изиграл само един непълен кръг в началото на март. Унгария вече е на старт, като по-същото време ще започнат и в Чехия. Държавите от вишеградската четворка явно съгласуват дори футболния си календар. На 29 май се завръща и полската Екстралига.


Около седмица остава до подновяването на сезона в Дания. Ще играят много футбол, защото имат намерение да не съкращават нито един мач. В Израел всеки ден се провеждат контроли с елитни участници, но началото е планувано за 30 май. И то ще се състои със сигурност.


На Балканите сме изпреварени от Сърбия и Хърватска. И двете първенства започват със седмица преди нашето. Албания също посочи начална дата и тя е 3 юни. Турция, която е в десетката на най-много заразени, също вече има дата за рестарт. Тя е в средата на юни. На 6 юни в играта се завръща и Гърция. Румъния оптимистично е посочила 8 юни, но вероятно ще има седмица или две закъснение.


Поглед към големите първенства, които приковават най-голям интерес. Франция, Белгия и Холандия няма да играят поне още три месеца, следователно ще започнат на чисто с ново първенство. Португалия обаче много скоро ще е на картата, защото имат фиксирана дата за първия си мач в края на май. Австрия също се завръща в началото на юни, което бе прекалено голяма застраховка от тяхна страна. Бяха готови да започнат заедно с Германия. И големите три шампионата в които са вперени погледите на цялата планета. Ла Лига в Испания ще стартира на 20 юни, Италия до края на юни, а Англия може чак в началото на юли, макар и да вярват, че ще го сторят дори на 20 юни. Но поне не им минават мисли за преустановяване.


Каква е ситуацията в Скандинавия, където имат различни виждания. Норвегия е фиксирала час за средата на юни, Финландия и Швеция отиват на Джулай морнинг или 1 юли. Русия, която е в най-тежко положение към момента все пак се надява да започне на 21 юни, но аз съм песимист, че ще се справят дотогава. Ситуацията в Украйна не е толкова опасна, но те си имат достатъчно други грижи.
По-малките първенства в Европа ще гледат от големите и със сигурност Малта, Словения, Словакия, Босна, Уелс, Черна гора, Латвия и Литва ще се появят през юни. Почти няма новини от Кипър и Швейцария, но няма причина те да не започнат до 3 седмици, особено Швейцария, която обяви край на епидемията.


Интересно какво се случва и извън Стария континент. Скоро ще се появят в програмата мачове от Бурунди, Бангладеш, Коста Рика. Вероятно Азия ще рестартира масово футбола през юни. Южна и Северна Америка обаче ще пасуват дълго, там и регламента за провеждане на първенства е подходящ за дълги паузи. Като се удари дебелата черта ще се види, че положението с футбола е доста по-добро от това при другите спортове. Нито един друг колективен спорт няма перспектива да излезе на сцената преди септември. За тениса, леката атлетика, гимнастиката, автомобилизма също се очертава нулев период. И накрая хубавата вест – най-късно до 20 дни ще имаме на разположение около 50 футболни първенства и лиги. А това означава, че футболната карантина е зад нас. Дано е завинаги.


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички