Регионът

Премиерът Борисов обеща да пререже лентата на ново училище, както и нов път за 2000 местни жители

  24.05.2020 17:07             
Премиерът Борисов обеща да пререже лентата на ново училище, както и нов път за 2000 местни жители

ВЕЛИНГРАД. След посещението си в Пазарджик и Велинград премиерът Бойко Борисов бе на посещение и в Биркова, както „Знаме” писа по-рано днес.

Министър-председателят Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на образованието Красимир Вълчев посетиха две училища на територията на община Велинград на 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Писахме, че те гостуваха на  Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” и на ОУ „Д-р Петър Берон” в с. Биркова.

Премиерът инспектира как е извършен ремонтът на сградата в Професионалната гимназия, както и на физкултурната, многофункционалната и фитнес зали в учебното заведение. Борисов бе посрещнат от деца в носии с питка, за което той благодари. Разгледа почти всички кабинети в училището, включително и този за оценка на трофеи от дивеч. В училището показаха препарирани уникални екземпляри от местната фауна, някои от които са вече изчезнал вид.

Кметът д-р Коев благодари на правителството за предоставената  възможност да  бъде обновена професионалната гимназия. Той сподели с премиера, че училището се нуждае от общежитие за децата които не са от града, а те са около 40% от 15 области в страната.

Д-р Коев каза, че има готовност с проект или вариант да се ремонтира друга постройка, която е собственост на Областно пътното управление.

Борисов  се обърна към финансовия и образователния министър  за съдействие да се осъществи идеята.

След като приключи  визитата в НПГГС „Христо Ботев”, официалните гости се отправиха към с. Биркова и ОУ „Д-р Петър Берон”. Там бяха посрещнати от кмета на селото Красимир Коруджиев, директора на училището Муса Чолаков  и местни жители, при спазване на социална дистанция. С емоционално обръщение всички те благодариха на Бойко Борисов, на правителството и на кмета на община Велинград д-р Коев за изграждането на новото училище. След 30 години и три „Първи копки” от предходното управление, най-накрая децата ще имат мечтаното училище.

Жители от с. Кръстава се възползваха от посещението, за да поставят въпроса за изграждането на 12 километров път  Кръстава-Грънчарица, който обслужва над 2000 души.  Премиерът пое ангажимент да бъде обследван и ремонтиран.

Минстър-председателят увери всички, че на 15 септември ще дойде лично да пререже лентата на новоизграденото учебно заведение.

Официални лица, включили се в обиколката, бяха и областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народният представител Димитър Гечев, зам.-кметът Светла Томова, председателят на комисията по образование в ОбС-Велинград Емил Моллов , началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова и др.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички