Четвъртък, 24 Сеп 2020
 
Регионът

Премиерът Борисов обеща да пререже лентата на ново училище, както и нов път за 2000 местни жители

  24.05.2020 17:07             
Премиерът Борисов обеща да пререже лентата на ново училище, както и нов път за 2000 местни жители

ВЕЛИНГРАД. След посещението си в Пазарджик и Велинград премиерът Бойко Борисов бе на посещение и в Биркова, както „Знаме” писа по-рано днес.

Министър-председателят Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на образованието Красимир Вълчев посетиха две училища на територията на община Велинград на 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Писахме, че те гостуваха на  Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” и на ОУ „Д-р Петър Берон” в с. Биркова.

Премиерът инспектира как е извършен ремонтът на сградата в Професионалната гимназия, както и на физкултурната, многофункционалната и фитнес зали в учебното заведение. Борисов бе посрещнат от деца в носии с питка, за което той благодари. Разгледа почти всички кабинети в училището, включително и този за оценка на трофеи от дивеч. В училището показаха препарирани уникални екземпляри от местната фауна, някои от които са вече изчезнал вид.

Кметът д-р Коев благодари на правителството за предоставената  възможност да  бъде обновена професионалната гимназия. Той сподели с премиера, че училището се нуждае от общежитие за децата които не са от града, а те са около 40% от 15 области в страната.

Д-р Коев каза, че има готовност с проект или вариант да се ремонтира друга постройка, която е собственост на Областно пътното управление.

Борисов  се обърна към финансовия и образователния министър  за съдействие да се осъществи идеята.

След като приключи  визитата в НПГГС „Христо Ботев”, официалните гости се отправиха към с. Биркова и ОУ „Д-р Петър Берон”. Там бяха посрещнати от кмета на селото Красимир Коруджиев, директора на училището Муса Чолаков  и местни жители, при спазване на социална дистанция. С емоционално обръщение всички те благодариха на Бойко Борисов, на правителството и на кмета на община Велинград д-р Коев за изграждането на новото училище. След 30 години и три „Първи копки” от предходното управление, най-накрая децата ще имат мечтаното училище.

Жители от с. Кръстава се възползваха от посещението, за да поставят въпроса за изграждането на 12 километров път  Кръстава-Грънчарица, който обслужва над 2000 души.  Премиерът пое ангажимент да бъде обследван и ремонтиран.

Минстър-председателят увери всички, че на 15 септември ще дойде лично да пререже лентата на новоизграденото учебно заведение.

Официални лица, включили се в обиколката, бяха и областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народният представител Димитър Гечев, зам.-кметът Светла Томова, председателят на комисията по образование в ОбС-Велинград Емил Моллов , началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова и др.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички