Понеделник, 06 Юли 2020
 
Регионът

Премиерът Борисов посети Велинград и Биркова

  24.05.2020 14:21             
Премиерът Борисов посети Велинград и Биркова

ВЕЛИНГРАД. На днешния 24 май, който освен Празник на българската писменост и култура, е и Рамазан байрам, министър-председателят Бойко Борисов посети НПГГС “Христо Ботев”. Това е прецедент в дългата си история националната професионална гимназия по горско стопанство. Борисов, министрите на образованието и финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов, бяха посрещнати пред входа на гимназията от кмета на Община Велинград Костадин Коев и директорът на НПГГС “Христо Ботев” Стефан Шулев. Тук бяха и областният управител Стефан Мирев, народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев,.зам.-кметът Светла Томова, кметът на Община Ракитово Костадин Холянов, кметът на Драгиново Бисер Маджиров, директорът на РУО - Пазарджик Валентина Кайтазова, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, председателят на Постоянната комисия по образование към Общинския съвет и директор на СУ „Васил Левски” Емил Моллов и др.

Гостите приятно бяха впечатлени от диорамата във фоайето на гимназията и от специализираните кабинети. Бойко Борисов бе изненадан, че в НПГГС “Христо Ботев” във Велинград се обучават ученици от 15 области на България. Той разгледа красивия парк на гимназията и новата спортна зала, както и другите обекти по мащабния проект, за който „Знаме” писа.

След като учителят Филип Устабашиев разказа за най-интересните екземпляри от флората и фауната и за постиженията на гимназията, директорът Стефан Шулев представи пред премиера Бойко Борисов един от основните проблеми и следваща голяма цел на НПГГС “Христо Ботев” - общежитие за учениците. Държавата може да помогне с предоставянето на сграда, като за подходяща бе посочена близката сграда на “Пътното управление”. Тя разполага с нужните 10 стаи и столова, които се достатъчни за общежитие на гимназията. Министър-председателят обеща, че темата ще бъде обсъдена. След посещението във Велинград визитата на премиера на територията на община Велинград продължи в село Биркова, където се строи училищна сграда със средства от МОН.

"Щастлив съм да видя как възпитаниците на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" във Велинград се обучават в най-добри условия. Това е единственото в страната училище, строго профилирано по специалностите “Горско стопанство и дърводобив” и “Горско и ловно стопанство”. Преподавателите са висококвалифицирани, а за гарантирането на добра връзка между теорията и практиката учебното заведение си взаимодейства отлично с Държавните горски и ловни стопанства във Велинград, Ракитово, Селище, както и с Лесотехническия университет в София и Учебно опитното стопанство „Юндола", написа във Фейсбук премиерът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички