Четвъртък, 01 Oct 2020
 
Регионът

Премиерът Борисов посети Велинград и Биркова

  24.05.2020 14:21             
Премиерът Борисов посети Велинград и Биркова

ВЕЛИНГРАД. На днешния 24 май, който освен Празник на българската писменост и култура, е и Рамазан байрам, министър-председателят Бойко Борисов посети НПГГС “Христо Ботев”. Това е прецедент в дългата си история националната професионална гимназия по горско стопанство. Борисов, министрите на образованието и финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов, бяха посрещнати пред входа на гимназията от кмета на Община Велинград Костадин Коев и директорът на НПГГС “Христо Ботев” Стефан Шулев. Тук бяха и областният управител Стефан Мирев, народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев,.зам.-кметът Светла Томова, кметът на Община Ракитово Костадин Холянов, кметът на Драгиново Бисер Маджиров, директорът на РУО - Пазарджик Валентина Кайтазова, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, председателят на Постоянната комисия по образование към Общинския съвет и директор на СУ „Васил Левски” Емил Моллов и др.

Гостите приятно бяха впечатлени от диорамата във фоайето на гимназията и от специализираните кабинети. Бойко Борисов бе изненадан, че в НПГГС “Христо Ботев” във Велинград се обучават ученици от 15 области на България. Той разгледа красивия парк на гимназията и новата спортна зала, както и другите обекти по мащабния проект, за който „Знаме” писа.

След като учителят Филип Устабашиев разказа за най-интересните екземпляри от флората и фауната и за постиженията на гимназията, директорът Стефан Шулев представи пред премиера Бойко Борисов един от основните проблеми и следваща голяма цел на НПГГС “Христо Ботев” - общежитие за учениците. Държавата може да помогне с предоставянето на сграда, като за подходяща бе посочена близката сграда на “Пътното управление”. Тя разполага с нужните 10 стаи и столова, които се достатъчни за общежитие на гимназията. Министър-председателят обеща, че темата ще бъде обсъдена. След посещението във Велинград визитата на премиера на територията на община Велинград продължи в село Биркова, където се строи училищна сграда със средства от МОН.

"Щастлив съм да видя как възпитаниците на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" във Велинград се обучават в най-добри условия. Това е единственото в страната училище, строго профилирано по специалностите “Горско стопанство и дърводобив” и “Горско и ловно стопанство”. Преподавателите са висококвалифицирани, а за гарантирането на добра връзка между теорията и практиката учебното заведение си взаимодейства отлично с Държавните горски и ловни стопанства във Велинград, Ракитово, Селище, както и с Лесотехническия университет в София и Учебно опитното стопанство „Юндола", написа във Фейсбук премиерът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички