Пазарджик

В Деня на детето отварят детските градини

  22.05.2020 21:49             
В Деня на детето отварят детските градини

ПАЗАРДЖИК. Със своя заповед от днес, кметът на община Пазарджик е разпоредил общинските детските градини да започнат работа и прием на децата, чиито родители желаят малчуганите им да посещават детските заведения считано от 01.06.2020 г.

 

Заповедта е съобразена с указанията на министерството на здравеопазването в тази посока и предвижда: посещението на детска градина/ясла да се осъществява само по желание на родителите и с изричното условие, че те са запознати и декларират, че ще спазват новите правила за работа на детската градина/ясла, за което подписват декларация по образец еднократно при подновяване на посещението на детска градина/ясла от детето; посещението на детска градина/ясла е допустимо само за деца, които са записани в съответната детска градина/ясла през учебната 2019/2020 година.

 

„Извънредните мерки, на които всички бяхме подложени през последните два месеца, се оказаха голямо изпитание за работещите родители, които бяха принудени да останат вкъщи заедно с децата си. С разхлабването на мерките, част от тях се връщат вече на работа и трудно организират грижата за децата. За това взехме решение да ги облекчим и от 1 юни да отворим детските градини, при стриктно спазване на правилата и ще осигурим безопасността им.“, коментира кметът Тодор Попов.

 

„Децата имат нужда от игра, те така учат и изразяват емоциите си, а със затоплянето на времето искат и да бъдат сред приятелите си. Детските градини са една от местните дейности, които винаги са били наш приоритет и ние ще осигурим на гражданите на Пазарджик качествена услуга дори и в условията на извънредни мерки“, допълни той.

 

Цялостната организация в детските заведения ще е съобразена с разпоредбите на министъра на здравеопазването.   

 

На директорите на всички детски градини е възложено да утвърдят със своя заповед вътрешни правила за работа на детското заведение в условия на извънредна епидемична обстановка, с която да са запознати всички родители, да извършат подробен инструктаж на всички членове на педагогическия и непедагогическия персонал, с ясно разписани правила за работа в извънредна епидемична обстановка.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички