Пазарджик

С модерен уред за дезинфекция се сдоби Интензивно отделение

  22.05.2020 14:54             
С модерен уред за дезинфекция се сдоби Интензивно отделение

ПАЗАРДЖИК. Апарат „Exterminator 2020”  за  Отделението по анестезиология и интензивно лечение беше закупен  от  ръководството на МБАЛ-Пазарджик. Целта е да  се подкрепят  усилията на медиците в борбата с овладяването на заразяването с  COVID-19. Автоматизираният преместваем уред за   UVC дезинфекция беше доставен  и представен  днес. Той е производство на българската фирма „ИКИС СЛ“ и е съвместна разработка с  Philips.

Този апарат може да  дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за кратко време в големи помещения до 450м²., като средният цикъл за дезинфекция с „Exterminator 2020“ е 10 минути, в зависимост от големината на помещението. Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон благодарение на сертифицираните Philips UV-C източници.

Когато сензорите засекат движение в помещението, уредът автоматично спира дезинфекционния процес и незабавно се изключва, обясни  представителят на фирмата Теодор Чипев , който направи демонстрацията пред медиците.

-Благодарим на ръководството на МБАЛ-Пазарджик за бързата реакция, за да бъде закупен поискания от началника на отделението мобилен апарат за качествена дезинфекция. Той ще бъде от голяма полза, защото чрез него може да бъде дезинфекцирана всяка  стая  спрямо пациентите в нея. За много кратко време може да се дезинфекцират много помещения, а  цялото отделение, обработено за 24 часа - заяви  анестезиологът д-р Иван Харизанов.

Методът на UV дезинфекцията, който  прилага апаратът  е с минимално участие на човешки фактор, без „докосване“, ниски експлоатационни разходи и не замърсява околната среда.  Очаква се апаратът  да има  важно приложение и значение в настоящата  ситуация и ще остане и добра практика, защото е  съвременен начин за справяне с вътреболничните инфекции.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички