Пазарджик

90 проверки за безопасност на храните през изминалата седмица

  20.05.2020 18:14             
90 проверки за безопасност на храните през изминалата седмица

За изминалата седмица са извършени 90 проверки на заведения и търговски обекти територията на област Пазарджик от инспектори на Областната инспекция за безопасност на храните (ОДБХ) – Пазарджик. Това съобщи д-р Петко Митев на брифинга след заседанието на Областния кризисен щаб.

Констатирани са три несъответствия, издадено е едно предписание и два акта. Нарушенията са за липса на работно облекло в единия от обектите и несъответствия по прилагането на наредбата за имитиращите продукти.

-Радостното е, че не са констатирани нарушения и не са получавани сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповедите на Министъра на здравеопазването - допълни д-р Митев.

Той съобщи още, че е направена съвместна проверка от служители на ОДБХ, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областната дирекция на МВР - Пазарджик по разпространения сигнал в социалните мрежи, според който в заведение в Звъничево в събота е работила жена с положителна проба за коронавирус.

Положителната проба на лицето е констатирана на по-късен етап и то е поставено под домашна карантина, която е спазвана строго. Проверката е констатирала и стриктно прилагане на всички противоепидемични правила. Осигурени са дезинфектанти, лични предпазни средства, заверени са личните здравни книжки, хигиената е на добро ниво.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички