Пазарджик

Завърналата се от Мюнхен д-р Дечева спаси Георги Арнаудов

  20.05.2020 13:44             
Завърналата се от Мюнхен д-р Дечева спаси Георги Арнаудов

35-годишната лекарка с дисертация по онкология продължава да работи като доброволка в Интензивно отделение на МБАЛ-Пазарджик

ПАТАЛЕНИЦА. Д-р Кристина Дечева, първата доброволка, отзовала се на апела за помощ на Интензивното отделение в МБАЛ-Пазарджик, помогна и на Георги Арнаудов. Нещо повече - не е преувеличено да се каже, че за момента младата лекарка е спасила живота на 19-годишното момче. Семейството продължава да търси онкоболница, в то да може да бъде прието.
Много от вас са чували за неговия случай. Георги е с диагноза Сарком на Юинг.

Той и майка му Ани са връщат от лечение в китайската болница

„Фуда“ на 14 май. Пътуването е много тежко и продължително. Първият полет е повече от 12 часа - от Гуанджоу до Амстердам, а вторият - от Амстердам до София.

Георги е облечен в защитен костюм и едва издържа престоя по летища и дългите полети. Състоянието му се влошава още повече първата вечер, след като се прибира у дома в Паталеница.

-Започнахме да търсим болница в Пловдив за онкоболни, където може да бъде приет. Отговорът беше, че трябва да имаме отрицателен PCR тест. Затова поискахме съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик. Оттам

изпратиха техни служители, за да вземат пробите

Междувременно обаче Георги се влоши още повече. И тогава на помощ ни се притече д-р Кристина Дечева от Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик.

В понеделник вечер тя ми се обади по телефона, след като научила, че Георги има нужда от лекарска помощ. Облечена в защитен костюм и с предпазни средства, тя пристигна в дома ни в село Паталеница, за да се погрижи за моето дете. И то в момент, когато други лекари ми затваряха телефоните и не искаха да го приемат за лечение.

Уникален жест! Малко са такива хора, които са готови да помогнат от сърце. Тя го направи. Показа ми една друга човешка страна. След като прегледа Георги и

постави система с лекарства,

ми обясни какво да продължа да правя. Попитах я какво й дължа, а тя ми отговори, че не и дължа нищо и само ми се усмихна – завършва разказът на Ани Арнаудова.

Снощи излиза резултат от пробата на Георги. Той е отрицателен и сега той и близките му се надяват да има онкоболница, в която да се погрижат за него.

А докато това се случи, д-р Дечева продължава да се грижи за Георги. Неговата майка изказва огромните си благодарности на тази лекарка с огромно сърце.

-Не знам как да й благодаря. Все още не знам кога детето ми ще бъде прието в здравно заведение. Не намирам точните думи в този труден момент, с които да изкажа колко сме признателни за всичко на д-р Дечева. Нека бъде здрава и да продължава да помага на хората, както помогна на нас. Няма да забравим този огромен жест!

Ани Арнаудова благодари и на лаборантката Пепи Стоянова от медико-диагностична лаборатория „Мед -Диа“ в Пазарджик, която също екипирана с лични предпазни средства идва в дома им, за да направи всички необходими изследвания на Георги.

-Благодарности от цялото ми майчино сърце за тези две добри жени!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички