Други

Наше момиче направи дизайна на „С тениска на бала”

  27.05.2020 07:26             
Наше момиче направи дизайна на „С тениска на бала”

Тази година Габриела Ганчева от ЕГ „Бертолт Брехт” в Пазарджик направи дизайна на тазгодишната кампания „С тениска на бала”. За нула време близо 200 човека откликнаха и събраха около 4000 лева.

Във времена, в които трябва да сме по-сплотени и помагащи от всякога, националната кампания #steniskanabala 2020 е тук, за да ни докаже, че го можем. Габи Ганчева също е абитуриентка и самата тя ще носи символа на благотворителната програма по случай завършването си. Габи се занимава с графичен дизайн в Съвета за младежка политика, където партньор е ABLE Mentor. Работи като дизайнер повече от година, в свободното си време, на половин работен ден, когато не учи дистанционно. Тя направи и серията от уникални VIBER-стикери на волейболния клуб „Хебър”, чийто голям фен е. Дванадесетокласничката от паралелка с френски и английски език е и съавтор и на афишите преди всеки мач на „Хебър”.

Идеята за кампанията „С тениска на бала” се зароди през 2013-а,

когато абитуриенти от Пирот, отишли на бала с тениски и дарили спестените средства на деца в неравностойно положение. На следващата година ентусиасти от България решиха да развият и разширят тази инициатива, така че повече хора да могат да се включат и заедно да помогнат още повече. За това време над 500 000 лева са събрани от над 10 000 дарители, отпуснати са и 236 стипендии.

„Вярваме, че достъпът до образование е изключително важен за всички млади хора, затова и набраните средства от #steniskanabala дават равен шанс на абитуриенти, загубили един или двамата си родители, да продължават образованието си във висше учебно заведение”, казват организаторите.

Как да подкрепим каузата?

Всеки може да дари някаква сума чрез онлайн плащане или с банков превод към посочената набирателна сметка. „Ако дариш 20 лв. или повече, Moto-Pfohe с радост ще ти предостави символа на кампанията – тениска, с която да отидеш на бала, изпращането си или където си решиш. Можеш да вземеш тениска, разбира се, и без си абитуриент”, казват организаторите от „С тениска на бала”.

Зрелостниците могат да покажат своите сърца и докажат съпричастност към каузата, като дарят 20 лева и помогнат на свои връстници да продължат образованието си във висше учебно заведение. Срещу това ще получат символа на кампанията – тениската, за да я носят в деня на матурата, на изпращането от училище, бала си, или където преценят, казват организаторите на инициативата.

„Още никой не знае, дали и кога ще има балове. Със сигурност, обаче, има зрелостници.

Много от тях уверяват, че чакат и харесват кампанията и ще се включат в нея с дарения. Защото наесен ще има нови студенти първокурсници от Випуск 2020, които са изгубили един или и двамата си родители и те заслужават подкрепа, за да завършат висше образование. Програмата #steniskanabala можете да се запознаете на сайта https://steniskanabala.bg/

Банковата сметка е:

IBAN: BG30 UNCR 7000 1522 1567 04, BIC:UNCRBGSF

УниКредит Булбанк АД.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички