Понеделник, 10 Авг 2020
 
Други

Третата книга на Илия Михайлов пак е с кауза

  25.05.2020 07:22             
Третата книга на Илия Михайлов пак е с кауза

Васко Кръпката трябваше да удари жица на представянето на „Автобус за някъде”

Третата книга на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов „Автобус за някъде” ще бъдат предоставени на МБАЛ „Пазарджик” в битката с КОВИД-19. Това съобщи авторът в социалните мрежи и в блога си. И предишните му две книги "Побързай" и "Когато вали" бяха раздавани безплатно, защото социалното и образователното са неизменно верую на преподавателя в СУ „Георги Брегов”. Представянето е на 25 май, понеделник, от 11 часа в кафе „Езолигенция” на фотндация „Арт Ангел”. Това ще бъде втората инициатива на Михайлов, с която подкрепя Министерството на образованието и науката и тяхната идея да обявяват на май „Месец на българското образование”.

Илия Михайлов беше замислил отново да покани Васко Кръпката (той е бил гост в СУ „Георги Брегов” и е изнасял рок урок), за да презентира с китара и хармоника книгата му от сцената, както това веднъж направи фронтменът на „Конкурент” Емил Анчев. Ситуацията обаче сега е различна. Авторът благодари на всички, допринесли за излизането на бял свят на поредното томче с човешки разкази, импресии и житейски истории:

„Уважаеми приятели, имам удоволствието да съобщя, че съвсем скоро моята трета книга „Автобус за някъде“ най-после ще се срещне с всички, които я очакват, след като два пъти отлагахме този момент заради извънредното положение.

На 25.05.20 г. (понеделник), от 11.00 до 13.00 ч. ще очаквам тези от вас, които желаят, в Ezoligencia (офис на фондация „Арт Ангел“) – едно от най-гостоприемните кътчета за културен живот и социални инициативи в Пазарджик. Това е възможно благодарение на подкрепата на моя съратник и приятел Iliyan Kuzmanov, който така и не спира да прави Добро в името на хората! Мястото е в центъра на града и познато на всички – ул. „Пейо Яворов“ N 6 (срещу РУО – гр. Пазарджик). По-опитните от нас (как се изразявам само, а?) помнят, че там беше бившето кино ОФ. Всички противоепидемични мерки и дезинфекция са гарантирани за сигурността и спокойствието на всички.

Това няма да бъде някаква церемония с водещ и участници, каквато беше идеята в началото на март. Просто всеки, които желае, може да мине през Ezoligencia за минути и да получи от мен книжка, усмивка и добра дума. Напомням, че към книгата има и диск и аудио формат на част от съдържанието. Текстовете в аудио книгата съживиха моята духовна сестра Petya Tochkova и едно прекрасно талантливо дете, което безкрайно обичам и уважавам - Теодор Димитров. Обложката е уникална и е дело на една от най-талантливите млади художнички на България - Катрин Малинова и Katrin's art, a един млад мъж с огромно сърце - Стоян Георгиев (Matrix Studio Photography) изработи проекта за диска и самата аудио книга.

Двама души, които безкрайно обичам и уважавам, отново са редактор на книгата – г-н Георги Спасов и коректор – г-жа Жана Цветанова.

Изказвам специална благодарност на кмета на Община Пазарджик – г-н Тодор Попов, защото той повярва в мен, подкрепи ме и отново ми даде шанс!

Благодаря на г-жа Ива Забуртова  и г-жа Диляна Матакиева от неговия екип в Община Пазарджик за безценното съдействие, добронамереността и човещината! За мен те са много важни!

Благодаря на моята колежка и приятел Дияна Николова и страхотните деца от 9.А за техните рисунки, които влязоха в книгата!

Благодаря на Zornitsa Yanakova за перфектната работа по предпечатната подготовка, както и на г-н Войчех Пекаж и всички от "Беллопринт"!

За да бъда коректен, държа да отбележа, че екземплярите са ОГРАНИЧЕН брой.

Използвам случая да благодаря за подкрепата и на бате Васко Кръпката / Vasko The Patch, който два пъти заяви готовност да дойде на представянето на книгата ми и да ме подкрепи лично. За съжаление, в момента той има личен ангажимент и няма как да участва.

ПРИЗОВАВАМ тези от вас, които решат да минат и да получат от мен книжка, да се включат в моята благотворителна кампания в полза на МБАЛ – Пазарджик. Там ще има кутия, в която всеки да пусне някаква разумна и приемлива за себе си сума. Всички събрани средства, колкото и да са те, ще бъдат предоставени на пазарджишката държавна болница. Това е моят начин да подкрепя тези достойни хора – пазарджишките лекари, медицински сестри и санитари - в този труден за всички нас момент.

Нека бъде светлина!”

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички