Други

Третата книга на Илия Михайлов пак е с кауза

  25.05.2020 07:22             
Третата книга на Илия Михайлов пак е с кауза

Васко Кръпката трябваше да удари жица на представянето на „Автобус за някъде”

Третата книга на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов „Автобус за някъде” ще бъдат предоставени на МБАЛ „Пазарджик” в битката с КОВИД-19. Това съобщи авторът в социалните мрежи и в блога си. И предишните му две книги "Побързай" и "Когато вали" бяха раздавани безплатно, защото социалното и образователното са неизменно верую на преподавателя в СУ „Георги Брегов”. Представянето е на 25 май, понеделник, от 11 часа в кафе „Езолигенция” на фотндация „Арт Ангел”. Това ще бъде втората инициатива на Михайлов, с която подкрепя Министерството на образованието и науката и тяхната идея да обявяват на май „Месец на българското образование”.

Илия Михайлов беше замислил отново да покани Васко Кръпката (той е бил гост в СУ „Георги Брегов” и е изнасял рок урок), за да презентира с китара и хармоника книгата му от сцената, както това веднъж направи фронтменът на „Конкурент” Емил Анчев. Ситуацията обаче сега е различна. Авторът благодари на всички, допринесли за излизането на бял свят на поредното томче с човешки разкази, импресии и житейски истории:

„Уважаеми приятели, имам удоволствието да съобщя, че съвсем скоро моята трета книга „Автобус за някъде“ най-после ще се срещне с всички, които я очакват, след като два пъти отлагахме този момент заради извънредното положение.

На 25.05.20 г. (понеделник), от 11.00 до 13.00 ч. ще очаквам тези от вас, които желаят, в Ezoligencia (офис на фондация „Арт Ангел“) – едно от най-гостоприемните кътчета за културен живот и социални инициативи в Пазарджик. Това е възможно благодарение на подкрепата на моя съратник и приятел Iliyan Kuzmanov, който така и не спира да прави Добро в името на хората! Мястото е в центъра на града и познато на всички – ул. „Пейо Яворов“ N 6 (срещу РУО – гр. Пазарджик). По-опитните от нас (как се изразявам само, а?) помнят, че там беше бившето кино ОФ. Всички противоепидемични мерки и дезинфекция са гарантирани за сигурността и спокойствието на всички.

Това няма да бъде някаква церемония с водещ и участници, каквато беше идеята в началото на март. Просто всеки, които желае, може да мине през Ezoligencia за минути и да получи от мен книжка, усмивка и добра дума. Напомням, че към книгата има и диск и аудио формат на част от съдържанието. Текстовете в аудио книгата съживиха моята духовна сестра Petya Tochkova и едно прекрасно талантливо дете, което безкрайно обичам и уважавам - Теодор Димитров. Обложката е уникална и е дело на една от най-талантливите млади художнички на България - Катрин Малинова и Katrin's art, a един млад мъж с огромно сърце - Стоян Георгиев (Matrix Studio Photography) изработи проекта за диска и самата аудио книга.

Двама души, които безкрайно обичам и уважавам, отново са редактор на книгата – г-н Георги Спасов и коректор – г-жа Жана Цветанова.

Изказвам специална благодарност на кмета на Община Пазарджик – г-н Тодор Попов, защото той повярва в мен, подкрепи ме и отново ми даде шанс!

Благодаря на г-жа Ива Забуртова  и г-жа Диляна Матакиева от неговия екип в Община Пазарджик за безценното съдействие, добронамереността и човещината! За мен те са много важни!

Благодаря на моята колежка и приятел Дияна Николова и страхотните деца от 9.А за техните рисунки, които влязоха в книгата!

Благодаря на Zornitsa Yanakova за перфектната работа по предпечатната подготовка, както и на г-н Войчех Пекаж и всички от "Беллопринт"!

За да бъда коректен, държа да отбележа, че екземплярите са ОГРАНИЧЕН брой.

Използвам случая да благодаря за подкрепата и на бате Васко Кръпката / Vasko The Patch, който два пъти заяви готовност да дойде на представянето на книгата ми и да ме подкрепи лично. За съжаление, в момента той има личен ангажимент и няма как да участва.

ПРИЗОВАВАМ тези от вас, които решат да минат и да получат от мен книжка, да се включат в моята благотворителна кампания в полза на МБАЛ – Пазарджик. Там ще има кутия, в която всеки да пусне някаква разумна и приемлива за себе си сума. Всички събрани средства, колкото и да са те, ще бъдат предоставени на пазарджишката държавна болница. Това е моят начин да подкрепя тези достойни хора – пазарджишките лекари, медицински сестри и санитари - в този труден за всички нас момент.

Нека бъде светлина!”

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички