Регионът

РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица

  14.05.2020 15:33             
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица

ПАЗАРДЖИК. За нарушения на екологичното законодателство през март и април 2020 г. експертите и специалистите на РИОСВ-Пазарджик са съставили тринадесет акта. За същото време еко инспекторите са извършили 47 проверки в 31 обекта. От тях 24 са планови и 23 извънредни, поясниха от РИОСВ.

В рамките на осъществения контрол са дадени 5 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки. За неизпълнение на условие от комплексно разрешително е съставен акт по Закона за опазване на околната среда на „Ди Ес Смит България”АД, както и на „Карскат”ЕООД (също по ЗООС), за неуведомяване на най-ранен етап на РИОСВ за инвестиционно намерение – разширение на основната дейност.

По Закона за управление на отпадъците са съставени девет акта – два на „Ресайкъл компани”ЕООД - за неизпълнение на условия от регистрационен документ, на „Екоинвестмънт”ЕООД - за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Пром Агро Трейд 68”ЕООД и на „Би Транс 2018”ЕООД, също за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Карскат”ЕООД за извършване на дейности с отпадъци без разрешително, на „Кабакчиев”ЕООД за нерегламентирано третиране на отпадъци. Още два акта са съставени на физически лица, за същото нарушение - нерегламентирано третиране на отпадъци.

По Закона за водите е съставен акт за установено административно нарушение –заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо ИЕО, поставени в разрешителното за заустване на „Каучук”АД.

Съставен е акт и на „Ресайкъл компани”ЕООД - за разширяване на дейността в имоти, за които не е проведена процедура по Закона за биологичното разнообразие.

След намесата и по предписания на РИОСВ-Пазарджик, през м. март и м. април са почистени от битови и строителни отпадъци – частен имот в с. Говедаре, общ. Пазарджик, еко пътека в м. „Огледалото”, близо до гр. Стрелча, новообразувано сметище в покрайнините на с. Дюлево и нерегламентирано сметище в района след кръстовището за гр. Брацигово и с. Капитан Димитриево, в посока гр. Пещера.

За периода са предприети действия по 19 сигнала и една жалба, допълниха от еко инспекцията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички