Пазарджик

Областният кризисен щаб удължава карантината на Интензивното отделение в МБАЛ-Пазарджик до 16 май

  13.05.2020 15:34             
Областният кризисен щаб удължава карантината на Интензивното отделение в МБАЛ-Пазарджик до 16 май

Общо 62-ма са лицата с потвърдени положителни проби за Covid-19 в област Пазарджик до момента. От тях 20 са хоспитализирани. 14 са в МБАЛ-Пазарджик, петима са в „Хигия“, а един е в МБАЛ „Пълмед“ – Пловдив. Това съобщи областният управител Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с Covid-19 в област Пазарджик.

Заразените медици са 18

За радост, състоянието им е добро, допълни Стефан Мирев.

17 са излекуваните пациенти, общият брой на поставените под карантина в област Пазарджик е 1983 лица.
Днес в 16.00 ч. изтича карантината на Интензивното отделение в МБАЛ-Пазарджик, но поради потвърдените нови три положителни проби на медицински персонал, Щабът взе единодушно решение, карантината на ОАИЛ към МБАЛ-Пазарджик да бъде удължена до 16.00 ч. на 16 май (събота), каза областният управител по време на брифинга.
Директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов поиска чрез Областния управител на Пазарджик Стефан Мирев

съдействие от ВМА за дезинфекция на болницата

Той уточни, че всички предписания на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за дезинфекция на помещенията до момента са изпълнени. Д-р Темнилов съобщи, че заразените медиците са в добро здравословно състояние, без температура, с тях се поддържа ежедневен контакт и са в готовност да се включат отново в работата на Интензивното отделение след изтичане на карантината.
Областният щаб взе решение и за разпределение на спешните случаи в лечебните заведения на територията на област Пазарджик, така че населението да бъде обезпечено с интензивни грижи и реанимация при необходимост. Това съобщи по време на брифинга директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова. Тя благодари на колегите си от МБАЛ „Хигия“, МБАЛ „Пълмед”, клон „Здраве” - Пазарджик, Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик и МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище за проявената отзивчивост и съпричастност.
По отношение на легловата обезпеченост в болниците д-р Петрова заяви, че

от 33 легла в Инфекциозните отделения 25 са свободни

на този етап. От 297 легла във вътрешните отделения 162 са свободни, а в ОАИЛ-те от 67 легла 45 са свободни.
Д-р Петрова съобщи, че с изключение на един пациент състоянието на болните в Интензивен сектор на Инфекциозното отделение е от задоволително към добро, включително и на петимата настанени в „Хигия“. В по-тежко състояние е един пациент в МБАЛ-Пазарджик – мъж, на 89 години.
Пробонабирането в домовете за възрастни хора на територията на Област Пазарджик продължава, каза д-р Фани Петрова. До момента са тестувани 510 лица, по-голяма част от които персонал, но започва поетапно и тестуването на домуващите.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички