Понеделник, 10 Авг 2020
 
Регионът

Кметът на Ракитово се срещна с Бойко Борисов, премиерът обеща помощ

  12.05.2020 17:59             
Кметът на Ракитово се срещна с Бойко Борисов, премиерът обеща помощ

РАКИТОВО. Кметът на общината Костадин Холянов вчера, 11 май, се срещна с министър-председателя Бойко Борисов. На срещата с премиера са присъствали и министрите на финансите и на културата Владислав Горанов и Боил Банов, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Поводът за разговора е настояването на г-н Холянов за отпускане на целеви средства за стимулиране на икономическото, културно и туристическо развитие на малките общини в условията на пандемия, когато дребния и средния бизнес са изправени пред фалит и в които безработицата е висока.

Премиерът и министрите са поели ангажимент след стабилизиране на обстановката в страната да насочат вниманието си към подкрепа на жителите на община Ракитово и са обещали да съдействат на местната власт за решаване на съществуващите проблеми.

Бойко Борисов е поздравил кмета на община Ракитово Костадин Холянов, че към момента общината добре се справя със ситуацията на пандемия с коронавирус. Досега в Ракитово, Костандово и Дорково няма нито един заразен с опасния вирус. Това сподели кметът на родопската община Костадин Холянов, който е уверил Премиера в доброто сътрудничество между местната власт в Ракитово и правителството.

В действителност след обявяване на извънредното положение у нас заради разпространението на КОВИД-19, община Ракитово ангажира 3 медицински сестри от затворените училища и детски градини, които ежедневно с полицейски служители обикалят карантинираните граждани с превантивна цел и за да следят дали се спазват мерките.

Обиколки по къщите в ромските махали правят и двама здравни медиатори, които установяват семействата в риск и семействата под прага на бедността.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички