Крими

Полицейският бюлетин на 12.05.2020г.

  12.05.2020 10:44             
Полицейският бюлетин на 12.05.2020г.

Двама мъже извършвали незаконни иманярски разкопки са установени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Разследването е проведено след получен сигнал от граждани извършващи туристически преход в гората.  В местността „Градището“ край пазарджишкото село Црънча те забелязали, че двама мъже извършват незаконна дейност, като правят незаконни разкопки. Виждайки туристите иманярите веднага избягали и са укрили. Гражданите незабавно подали сигнал в полицейското управление в Пазарджик. С изясняването на случая се заели служителите от сектор „Криминална полиция“ подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района . В резултат на проведените дейности са установени и задържани К.К.- 30г. от село Дебръщица и Г.П.- 33г. от септемврийското село Бошуля. При извършените огледи в района на местността органите на реда открили множество инструменти – лопати, кирки, брадви, лостове, части от керамични и каменни съдове, старинни монети. В къщата на К.К. била открита и незаконно притежавана самоделна пушка със сгъваем приклад и два металдетектора. Намерените веществени доказателства са иззети, а „дуото“ е задържано в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

 

Извършител на кражба е установен и задържан от пещерски криминалисти. През миналата седмица в РУ-Пещера била депозирана жалба от 65-годишен жител на родопския град. Той се оплакал, че е извършена кражба на моторен трион “Husqvarna”. Служители от група „Криминална полиция“ поели разследването и не след дълго влезли в дирите на апаша. Оказало се, че това е 33-годишният пещерец И.А. Резачката е открита и иззета, а по случая е образувана преписка.

 

Пиян шофьор е задържан от автопатрул при полицейския участък в Сърница. Снощи в района на местността „Малката Круша“ край Сърница автопатрул при местния полицейски участък засякъл лек автомобил „Фолксваген“. Водачът му Р.Ф.- 69г. от близкото село Медени поляни бил тестван с дрегер. Уредът отчел 2.42 промила концентрация на алкохол. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.    

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички