Регионът

За новия си завод „Биовет“ избра система за енергиен мениджмънт на Schneider Electric

  11.05.2020 14:18             
За новия си завод „Биовет“ избра система за енергиен мениджмънт на Schneider Electric

Иновативното решение е EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане

ПЕЩЕРА. За свръхмодерния си ферментационен завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки в гр. Пещера „Биовет“ АД се довери на Schneider Electric за внедряване на система за енергиен мениджмънт. Става дума за EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане, внедрена през 2019. Тя е специално създадена за осигуряване на качествено електрозахранване на съоръженията и непрекъснатост на работните процеси с критично значение, поясниха от най-голямото предприятие в Пещерска община. Високотехнологичното решение на Schneider Electric осигурява максимална оперативна ефективност чрез мониторинг на електроенергийната мрежа в реално време.

Високата степен на дигитализация и автоматизация в производството става все по-актуален процес в кризисната ситуация, свързана с COVID-19. Благодарение на най-ново поколение технологии и двете партниращи си компании

продължават работа при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки на правителството и оказват подкрепа на своите служители и местните общности в Пещера

(където е заводът на „Биовет“) и Пловдив (където се намира „умната” фабрика за прекъсвачи на Schneider Electric).

Системата за енергиен мониторинг на EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане повишава сигурността и безопасността на хората и активите оптимизира надеждността и непрекъсваемостта на захранването; подобрява на ефективността на процесите и постоянно следи за качеството и потреблението на енергия, както и за съответствие с изискванията. Инсталираното от Schneider Electric оборудване включва сухи трансформатори Trihal, КРУ SM6, разпределителни табла ниско напрежение Prisma,  устройства за компенсация на фактора на мощността Varset и шинопроводи Canalis.

По своята същност EcoStruxure™ на Schneider Electric е IоТ плaтфopмa. Нейният сoфтyep oптимизиpa вътpeшнитe пpoцecи чpeз

пocтoяннo cлeдeнe нa ĸaчecтвoтo и пoтpeблeниeтo и дaвa възмoжнocт зa aĸтивeн ĸoнтpoл

Платформата работи нa тpи нивa – от една страна това са oтдeлнитe ycтpoйcтвa, втopoтo ca пo-cлoжнитe cиcтeми, ĸoмyниĸaциятa и yпpaвлeниeтo, a тpeтoтo ниво ca oблaчнo-бaзиpaнитe peшeния, ĸoитo пoзвoлявaт дa ce cъбиpaт и aнaлизиpaт дaнни. Последното е от особено значение при вземане на peшeния зa бизнeca и изготвянето на точни прогнози за циĸъла нa eĸcплoaтaция и пoддpъжĸa.

От „Биовет“ отбелязват, че Schneider Electric е стабилен партньор на компанията, а продуктите на френския гигант покриват най-високите международни стандарти. Изразена е още и увереност в дългогодишния живот на доставеното електрическо оборудване, както и задоволство от възможностите за развитие на системите за електрозахранване и енергиен мениджмънт.

С днешна дата за всяко модерно производствено предприятие е стратегически важно вграждането на иновативни продукти, позволяващи да се мисли за прехода към дигитализация на системи и процеси. Именно такова решение е Системата за енергиен мониторинг EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric, внедрена във ферментационния завод в гр. Пещера. 

За Schneider Electric:

Schneider Electric е лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията в домовете, сградите, центрове за данни, енергийната инфраструктурата и индустрията. С присъствие в над 100 държави Schneider Electric е лидер в енергийния мениджмънт – средно и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизацията. Вярваме, че хората и партньорите са това, което прави Schneider Electric успешна компания, и че стремежът ни към иновации и устойчивост гарантира, че електроенергията е достъпна (Life Is On) навсякъде, за всеки и по всяко време.

Schneider Electric присъства в България от 1990 г. чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство. През 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – Шнайдер Електрик България ЕООД. През 1999 г. компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.

През 2007 г. Schneider Electric открива нов завод в гр. Пловдив, като основната му насоченост е производство на прекъсвачи. Инвестицията е в размер на 22 милиона евро и включва застроена площ и нови производствени мощности. Производството на Schneider Electric в България е от изключителна значимост за развитието на компанията в глобален мащаб.

През 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи Smart Factory сертификат – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Фабриката у нас е една от най-големите и модерни производствени бази на компанията в Европа  и става първата и единствена Smart Factory на Schneider Electric за цяла Източна Европа. Над 65% от процесите в нея са изцяло автоматизирани, а екипът не спира внедряването на нови технологии. Със сертификата заводът Schneider Electric в България се превръща в демонстрационен Smart Factory център за 14 държави.

 Научете повече на:

https://www.se.com/bg/bg/

За „Биовет”

„Биовет“ АД е водещ европейски производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Фирмата разработва междинни продукти и активни субстанции за фармацевтичната промишленост.

„Биовет“ произвежда също ензими и ензимни комплекси за употреба в животновъдството за по-добро усвояване на фуража и по-добра продуктивност.

Фирмата се стреми да съчетава традиции и новаторски дух, фокусирани върху едно пълноценно партньорство с всички свои клиенти, целта на което е постигане на ефективно и печелившо животновъдство.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички