Пазарджик

Двама спортисти и студентка по медицина – доброволци в Инфекциозно отделение

  08.05.2020 14:45             
Двама спортисти и студентка по медицина – доброволци в Инфекциозно отделение

ПАЗАРДЖИК. Трима доброволци започнаха от днес работа в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Двама  от тях са спортисти от спортен клуб по джудо „Кодокан“, а третият е студент по медицина.

Ангел Тонов и Иван Вакарелски ще работят като санитари, а Мартина Шопова като болногледачка.

43-годишният  Ангел Тонов от Пазарджик е възпитаник на Спортното училище. Завършил  е политология в Германия, където е живял  и работил в продължение на 15 години. Пет години работи и във Франция, а от две години се връща в България.

30-годишният Иван Вакарелски от град Белово е треньор и състезател в Спортен клуб „Кодокан“. Занимава се и с пчеларство.

24-годишната Мартина Шопова от Ветрен е студентка по медицина в шести курс на  Медицинския университет във Варна.Предстои и дипломиране като лекар. Работила е в отделението  като медицинска сестра по време на стажа си.

- Ставаме доброволци  защото искаме да помогнем на медиците от нашата болница в най- тежката ситуация по време на  борбата им с новия вирус. Не  сме притеснени и не ни е страх щом сме тук, коментираха тази сутрин тримата доброволци. Те получиха инструкции как да обличат и събличат предпазните костюми и лични предпазни средства и вече са на първа линия в борбата с COVID-19.

-Благодарим на нашите доброволци, които ни подкрепиха в този труден момент.

Благодарим и на д-р Георги Влайков, който дойде, за да подпомогне работата на медиците от Интензивно отделение. Това е доказателство, че има хора, които са готови да подадат ръка на друг, който има нужда от помощ.  Кураж не им липсва. Надяваме се всички те да са здрави и да имат сили, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички