Понеделник, 10 Авг 2020
 
Пазарджик

И собствениците на заведения, и клиентите – плахи

  07.05.2020 12:18             
И собствениците на заведения, и клиентите – плахи

ПАЗАРДЖИК. В първите дни на разрешителния режим до заведения няма наплив към тях. Клиентите са плахи, собствениците на заведения – също. Някои от тях и вчера се бояха да отворят, макар че дъждът спря и слънцето пекна. Там, където масите бяха разположени отвън пък, даже на дистанция от 2 метра вместо минималните 1,5 метра, се наблюдаваше рехаво присъствие. Гражданите все още предпочитат да приседнат на пейките и да пият кафе от термос или вендинг машина.

Да припомним, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито. Това са градини и тераси на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Те можеха да заработят от 6 май при спазване на противоепидемичните мерки. Заведенията на открито обаче ще трябва да спазват определени условия. Там, където масите са много на гъсто, те трябва задължително да се разредят. Самите маси трябва да са разположение по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 1,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство. Обслужващият персонал трябва да е с поставена защитна маска за лицето, а повърхностите на масите и столовете да се дезинфекцират след всеки посетител. Заведенията са длъжни да поставят на видни места диспенсър с дезинфектант за ползване от посетителите.

Министърът обеща, ако всичко върви добре, да бъде позволена и работата на големите ресторанти при определени мерки. „Правим всичко, гарантирайки, че няма да докараме нов пик на заболяването. Колективният имунитет не сработи никъде по света", каза пък премиерът Бойко Борисов.

"Сигурността на клиентите, трябва да бъде гарантирана, масите да се разредят и да се работи на полурежим. Няма ясна информация, кога ще премине коронавируса и ще се учим да живеем и работим", подчерта и ген.-майор Мутафчийски.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

0988 739 272 - ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ

0988 739 272 - ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички