Регионът

Бойко Борисов дойде на полигона, протестиращи прекъснаха демонстрациите

  06.05.2020 13:14             
Бойко Борисов дойде на полигона, протестиращи прекъснаха демонстрациите

ЦРЪНЧА. Премиерът Бойко Борисов дойде днес на полигона край селото за Гергьовден. Единствено тук и във Велико Търново има открити чествания на Деня на храбростта и Българската армия. Спецчастите обаче трябваше да прекъснат своята стрелба по време на антитерористична демонстрация заради доближили се цивилни с деца, които нарушават правилата за сигурност. Те бяха близо до мястото, откъдето стреляха снайперистите. Военните успяха да приберат хората, които решиха да дойдат заради премиера Борисов и да му кажат, че са против продажбата на гората, която се продава по 3 лева на декар. Включи се полиция, която върна хората в Црънча. „Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина. Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас“, коментира ген. майор Явор Матеев. Преди да спрат демонстрациите – там военните показваха как се обезврежда движеща се мишена и обект, заловен от терористи.

Нмера писахме, че црънчани днес организират протестно бдение над местността Гергьова черква. Те са против продажбата на част от гората в Црънча от община Пазарджик. Бдението бе планирано за 12.30 след демонстрациите на военните формирования. От Инициативния комитет заявиха, че навлизането на неколцина цивилни и прекъсването на демонстрациите не е било предвидено от организаторите на протеста.

Междувременно премиерът Борисов поздрави всички военнослужещи по случай празника на Българската армия от района на Учебен център „Црънча“, където силите за специални операции демонстрираха различни бойни способности.

„Днес е и Ден на храбростта. Храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия“, каза Борисов и допълни, че храброст са проявили и всички граждани, които спазват мерките в условията на пандемия. „Празник е днес, радваме му се, но не е преминала заразата“, отбеляза Борисов и напомни колко е важно да бъдем дисциплинирани като общество, да спазваме дистанция и същевременно да работи бизнесът. „Трябва да свикнем да живеем с това. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината“, заяви министър-председателят. Министър-председателят изтъкна, че в момента се облекчават мерки в интерес на психическото и физическото здраве на българските граждани, а не такива, които да донесат повече приходи в бюджета. „Към днешна дата, въпреки нищожните приходи в държавата, не сме съкратили нито един разход“, посочи премиерът. Борисов съобщи още, че полицаите, които ще бъдат освободени от КПП-тата ще бъдат пренасочени да помагат на други места. „Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае“, заяви още премиерът и напомни, че са осигурени 6 млн. лв., с които до края на годината да бъде построен нов комплекс в района, така че там да могат да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. Премиерът изтъкна, че българските сили за специални операции за изключително подготвени. За тренировките им ще бъдат осигурени и допълнително патрони. Разполагат и със специална система с дрон, чиито пилоти са преминали обучение в САЩ.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

0988 739 272 - ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ

0988 739 272 - ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ
Всички