Пазарджик

До момента излекуваните от COVID-19 в областта са 13

  29.04.2020 17:34             
До момента излекуваните от COVID-19 в областта са 13

ПАЗАРДЖИК. Общо 13 са излекуваните пациенти в област Пазарджик. Общият брой на заразените с коронавирус е 27. Шестима от тях са хоспитализирани в МБАЛ Пазарджик. Единият пациент е с два отрицателни резултата за COVID-19, но е получил инсулт и е на физиотерапия за раздвижване. Трима са в задоволително състояние и двама в сравнително добро. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

През вчерашния ден са изпратени 38 нови проби, всички са отрицателни.

Стефан Мирев допълни, че общият брой на лицата под карантина в област Пазарджик към днешна дата е 809. Разпределението им по общини е както следва: Батак – 9 бр., Белово – 23 бр., Брацигово – 17 бр., Велинград – 78 бр., Лесичово – 33 бр., Пазарджик – 392 бр., Панагюрище –49 бр. , Пещера – 45 бр., а Ракитово – 21 бр., Септември – 120 бр., Стрелча – 9 бр., община Сърница –13 бр.

297 са леглата във вътрешните отделения на лечебните заведения в област Пазарджик, свободните в момента са 172.  В ОАИЛ към МБАЛ Пазарджик има 67 легла, от които 36 са свободни, съобщи по време на брифинга директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова. Общият брой на леглата за инфекциозни болести е 33, свободни са 24. Общият брой на леглата в област Пазарджик, определени за пациенти с коронавирус е 397, свободните са 232. Тя допълни, че броят на леглата се следи ежедневно и тази информация се предава на ЦСМП Пазарджик два пъти дневно – в 9.00 и в 16.00 часа. Лечебните заведения в областта разполагат с достатъчни количества лични предпазни средства и имат попълнен резерв.

Лечебните заведения в областта възобновяват своята планова дейност. В изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването са извършени проверки във всички болници, съобщи д-р Фани Петрова. Личните лекари с повече пациенти са определили дните вторник или четвъртък за прием за имунизации и женски консултации. Личните лекари с по-малка пациентска листа приемат във всички дни, като са осигурили зелен коридор за деца, женските консултации и имунизации се извършват в лекарските кабинети. Маските са задължителни. При женските консултации трябва да има предварително записване, да се спазва дистанция ако се наложи изчакване пред кабинетите, допълни д-р Петрова.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването за посещението на градски паркове и градини, всички кметове на общини в област Пазарджик издадоха свои заповеди. Контролът се осъществява от служителите на общинските администрации, ОДМВР и РЗИ Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще пуснете ли детето си на градина след 1 юни?


Резултати
Обяви

0888 616 438 - ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ

0888 616 438 - ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ
Всички