Пазарджик

Община Пазарджик пак почиства автобусните спирки в града от афиши и обяви

  28.04.2020 11:06             
Община Пазарджик пак почиства автобусните спирки в града от афиши и обяви

Община Пазарджик отново стартира кампания за почистване на спирките на автобусния транспорт в града. От години, всяка пролет, служители на Бюджетно мероприятие „ Стопанисване и поддръжка на жилищен, нежилищен фонд и спортни имоти“, отстраняват огромно количество афиши, частни и фирмени обяви, реклами, които неестетично допълват интериора на градските автобусни спирки.

„През миналата година, тази дейност се наложи да се приложи два пъти – през март и през юли“, коментира кметът Тодор Попов. „Непрестанното лепене на частни обяви и реклами придава неприятен вид и неестетична визия не само на конструкциите, но и за районите около тях. Това не са рекламни пана и целта им не е да изпълняват функция на бюра за покупко-продажба.“, допълни Тодор Попов.

 

 Кампанията ще започне от централните улици и ще продължи към периферията на града. Поетапно ще бъдат почистени и ремонтирани всички спирки в града, ще бъдат монтирани кошчета и поставени надписи „Не лепи“.

„Още веднъж призоваваме гражданите за съпричастност и опазване на заобикалящата ни среда, като напомняме, че на нарушителите ще бъдат налагани глоби съгласно чл.2, т. 12 и чл. 39 от Наредбата за обществения ред.“, категоричен е кметът на Пазарджик.
 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще пуснете ли детето си на градина след 1 юни?


Резултати
Обяви

0888 616 438 - ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ

0888 616 438 - ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ
Всички