Крими

Проститутките си имат квартал, ходят без маски на работа

  28.04.2020 04:16             
Проститутките си имат квартал, ходят без маски на работа

ПАЗАРДЖИК. Проститутки – основно от квартал „Изток”, от години работят в покрайнините на Пазарджик, но с обособяването на бизнес инфраструктурата между Мирянско шосе и главния път за Пловдив I-8 дейността им се е разраснала, алармират наши читатели. Наша проверка показа, че асфалтираният път край новата база на фирма РАИС и фабриката за водолазна екипировка MARES е осеян не със стотици, а с поне хиляда неразграждащи се стари и нови мокри кърпички и салфетки, използвани презервативи, опаковки от вода за уста и овлажнители, чашки от кафе и шишета минерална вода… Гледахме, но никъде не видяхме захвърлени маски, както да речем – по улиците на Пазарджик. Може би, защото на труженичките тук не им трябват. Така обаче те създават опасност от разпространяване на COVID-19. Битови остатъци от платената любов има навсякъде, където стига асфалта (сводниците и клиентите са моторизирани), че дори и в началото на полските пътища. Това си е цял квартал.

Работещи в предприятията наоколо коментират, че още преди да е паднал мрак някои от по-смелите жрици на любовта застават на пост. По думите им, проститутките в последно време са се увеличили и сега са поне десетина.

„В Районното управление в Пазарджик преди време са получавани сигнали за проституиращи жени около кръстовището за пътя към Огняново, както и за пътя Пазарджик – Пловдив. Имаме и съставени актове, а при някои случаи и досъдебни производства, коментира пред „Знаме” говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Актове са съставяни за липса да документи за самоличност, защото доказването на неморалното деяние е трудна задача – още повече, трябва да се докаже системност. Чл. 329. от НК гласи, че пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. За сводниците пък е предвиден чл. 155, който предвижда до 3 години затвор и от 1000 до 3000 лева глоба за този, който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление.

Върбан ВИЧЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще пуснете ли детето си на градина след 1 юни?


Резултати
Обяви
Всички