Жената с Ковид-19 от Велинград е без симптоми, не е в болница

  23.04.2020 15:22             
Жената с Ковид-19 от Велинград е без симптоми, не е в болница

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев свика извънредно заседание на  Общинския щаб за предприемане  на мерки против разпространението на COVID-19. Както стана ясно, вчера  бе потвърден първия за общината пациент с коронавирус.

На заседанието присъстваха още и директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пазарджик д-р Фани Петрова и началникът на „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР-Пазарджик комисар Иван Дончев.

Все още потвърдения случай за нашата община е само един - 64-годишна жена от Велинград.  Тя е безсимптомна в стабилно състояние и е поставена под домашен стационар. Установени са и контактните лица, на които също са взети проби за Пи Си Ар тестове и са поставени под задължителна карантина. 

На днешното заседание бе взето решение да се включи в състава на Щаба и представител на Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) - Пазарджик, който, съвместно с служители на РЗИ-Пазарджик и РУ-Велинград при ОДМВР-Пазарджик, да следят за спазването на епидемиологичните мерки и дезинфекционния режим на хранителните търговски обекти.

 В състава на Щаба са и двама здравни медиатори, които извършват активни мероприятия за стриктното спазване на противоепидемичните мерки от жителите на ромските махали.

Кметът д-р Костадин Коев със съдействието на РЗИ- Пазарджик и ОД на МВР-Пазарджик имат готовност за предприемане на още бързи и ограничителни мерки при нарастване на броя на заболелите, за да се ограничи максимално разпространието на вирусната инфекция

 От страна на МВР и РЗИ се извършват масови проверки за спазване на заповедите на Министъра  на здравеопазването. Констатирани са нарушения и са съставени над 60 на брой АУАН.

Кметът д-р Коев призова жителите на общината: „Единствения начин да ограничим и спрем заразата е да бъдем дисциплинирани и отговорни, да излизаме само  при крайна необходимост!”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички