Пазарджик

Експерти от РУО гостуваха в НУ “Отец Паисий“ за Световния ден на книгата и авторското право

  24.04.2024 19:18             
Експерти от РУО гостуваха в НУ “Отец Паисий“ за Световния ден на книгата и авторското право

По повод Световния ден на книгата  и авторското право на 23.04.2024г. гости в  НУ „Отец Паисий“, гр. Пазарджик  бяха Илияна Петрова  – старши експерт за обучението в начален етап, Галина Цанева - старши експерт по български език и литература и Албена Димитрова – старши експерти по ОСО. Те прочетоха на учениците от трети, четвърти и втори клас „Приказка за лакомата щука“ от Ангел Каралийчев, част от романа „Том Сойер“ на Марк Твен.и добри съвети от „Буквар с различни поучения“ – фототипно издание на „Рибен буквар“ с автор Петър Берон. Албена Димитрова подари за библиотеката на класа книгата „Небивалици“ от Доналд Бисет.

Срещите с експертите от РУО  бяха приятни, вълнуващи, вдъхновяващи и обнадеждаващи. Учениците представяха своите любими детски книги, споделиха защо ги харесват и ги препоръчаха на своите връстници.

Въпросите, разговорите и преживяното ще останат незабравимо изживяване, което бе осмислено от връзката по между ни - да превърнем четенето в още по-голямо богатство.

През 1995г. ЮНЕСКО решава да направи Международен ден на книгата и авторското право. За дата е избран 23 април. С честването на такъв ден ЮНЕСКО се опитва да насърчи колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от четенето, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос на онези, които стоят зад направата на всяка книга.

(Зн)

 

 


Свързани