Регионът

След близо 9 години Домът във Ветрен за деца с увреждания отвори врати

  26.03.2024 16:37             
След близо 9 години Домът във Ветрен за деца с увреждания отвори врати

Тази седмица Домът за деца с увреждания във Ветрен отново заработи. В края на 2014 г. беше прекратена социалната дейност в държавния тогава имот. Служителите бяха съкратени, а имуществото - оставено на произвола на съдбата, абсолютно безстопанствено. За да не бъде разграбено и унищожено скъпото оборудване, дарено по онова време от италианска фондация, бе организирана и поддържана охрана на частни начала години наред.

Години продължават и институционалните битки между Общината и Държавата да бъде прехвърлена собствеността от Държавата на Общината. Искането на новоизбрания през 2015 общински кмет Марин Рачев, както и на ветренския му колега Радослав Лютаков, е да може дейностите в Дома да се възобновят, като се разкрие социална услуга към Общината.

И така се стига до днешния ден, в който Домът отново отвори врати.

Сред гостите на рязането на лентата бяха председателят на Общинския съвет - Септември Кирил Тодорин, кметове на кметства, директори на детски градини, учители, читалищни дейци и граждани.  Да уважат събитието, дойдоха още д-р Мая Влайкова - управител на Медицинския център в Септември, заедно с д-р Димитър Гачев, Румяна Адова - началник отдел в ДСП - Септември, Цветелина Арапова-Чавдарова – директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ и Мария Македонска – експерт. Отец Васил отслужи водосвет.

(Зн)


Свързани