Крими

Полицейският бюлетин на 25 март 2024 г.

  25.03.2024 12:52             
Полицейският бюлетин на 25 март 2024 г.

Бързи производства са образувани спрямо две жени извършили кражби от хипермаркет. Вчера в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от служител на хипермаркет в областния град. На касата са засечени две жени, които са извършили кражба на дамски и детски дрехи. На място пристигнали екипи на полицейското управление, които установили самоличността на клиентките. Оказало се, че това са две жени, на 26 и 24 години, и двете от пазарджишкото село Главиница. Общата стойност на откраднатите продукти се изчислява на около 140 лева. Спрямо двете са образувани бързи производства.

Тийнейджър извършил противозаконно отнемане на лека кола е установен и задържан от служители на РУ-Пазарджик. Снощи в РУ-Пазарджик се получил сигнал от собственичката на лек автомобил „Фолксваген“ –жителка на пазарджишкото село Драгор. Жената съобщила, че апаш е проникнал в двора на къщата, където било паркирано возилото с поставени ключове на таблото. Така извършителят успял лесно да подкара колата и да избяга с нея. След получаване на сигнал за случилото се били проведени незабавни издирвателни действия от дежурните автопатрули на РУ-Пазарджик. Един от екипите засякъл минивана оставен на паркинг в областния град. Не след дълго униформените засекли и задържали автокрадеца. Оказало се, че това е 18-годишен младеж от Пещера. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Двама водачи са задържани през изминалото денонощие. На една от улиците във Велинград автопатрул от управлението в курорта извършил проверка на „Пежо“. Зад волана му бил 43-годишен велинградчанин , който бил тестван с дрегер. Пробата му за употреба на наркотици обаче се оказала положителна. На кръстовище в Пазарджик униформени от сектор „Пътна полиция“ засекли 50-годишен пазарджиклия. Оказало се, че мъжът управлява „Хюндай“ с 1.68 промила концентрация на алкохол. И двамата водачи са задържани, а автомобилите им са иззети. Спрямо тях са образувани бързи производства.     

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани