Спорт

Браво! Две първи и едно второ места от Световната купа за кикбоксьорите на “Спартак Пазарджик“

  25.03.2024 09:24             
Браво! Две първи и едно второ места от Световната купа за кикбоксьорите на “Спартак Пазарджик“

ЙОЗЕЛО. Два златни медала за Спортен клуб по кикбокс "Спартак Пазарджик" от Световната купа по кикбокс, която се проведе тази седмица в италианския град. В престижното състезание взеха участие 43 държави с 1526 състезатели, а бойците от пазарджишкияк клуб бяха трима - Александър Рибников - Рибата, Атанас Димов-Алфата и Ангел Коцев, които бяха част от състава на Националния отбор по кикбокс на България в ринговите дисциплини, състезателите бяха придружени от своя треньор Илко Аджов, който е част от треньорския състав на националния отбор.

Нашите момчета се представиха блестящо на това състезание, в три поредни дни на битки те спечелиха три призови места, доволен е треньорът Аджов, който поздрави бойците за сърцатата и мъжка игра.

Носител на Световната купи в категория до 67 кг стана Александър Рибников в стил лоукик, мъже. Сашо спечели три поредни убедителни победи с 3-0 като четвъртфинала и финала бяха срещу представители на домакините от Италия. С изключителна игра на Спортист номер едно на Обина Пазарджик за 2021 година показа класа и за пореден път показа, че е един от най техничните състезатели.

Атанас Димов - Алфата в категория до 67 кг в стил лоукик при юношите старша възраст, също постигна три убедителни победи с 3-0 и победа на финала срещу състезател на домакините от Италия. лфата не даде шанс на своите противници с доминиращата си агресивна игра.

Сребърен медал спеели Ангел Коцев в категория 57 кг, юноши младша възраст, стил лоукик. Ани е ученик в Спортно училище-Пазарджик с профил "Кикбокс" и тази година за първи път играе при юношите и излиза на състезание от такъв ранг. Той успя да стигне до финалите и водеше убедително до средата на третия рунд, беше ударен в глезена на крака и травма която имаше скоро преди състезанието на същото място му попречи да запази резултата до края и загуби своя мач, Коцев остана втори в класирането и се завръща с вицешампионска титла от престижното състезание.

(Зн)


Свързани