Понеделник, 20 Май 2024
 
Регионът

ГРАН ПРИ за Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК Велинград

  01.05.2024 16:50             
ГРАН ПРИ за Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК Велинград

На 29 и 30  април Петрич прегърна  танцови колективи, духови и фанфарни оркестри, млади таланти в изобразителното изкуство и изпълнители на народни песни в 25-ия Международен детски конкурс „Южни слънца“, организиран от МОН, Национален дворец на децата, Община Петрич и ЦПЛР – ОДК Петрич.

1 200 участници пристигнаха в слънчевия град, за да отбележат четвърт век история на конкурса, превърнал се в обичана трибуна на детския талант. 42 български града и два от съседна Северна Македония изпратиха в Петрич свои посланици на изкуството – мажоретни състави, фанфарни и духови оркестри, фолклорни колективи и народни певци.

Нашите млади велинградски музиканти участваха в концерта на 29 април с разнообразна по жанр програма програма.Жури с председател Борис Янев-диригент на Биг бенд Благоевград, и членове капацитети в областта на духовата музика, дадоха най-висока оценка за представянето на оркестъра на ЦПЛР Велинград. Изказаха благодарности за продължаване и съхраняване на духовата музика сред подрастващите и пожелаха нови творчески успехи на формацията.

Заслужено бе връченото Гран При на кмета на община Петрич Димитър Бръчков в първо направление „ Преглед на духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави“ на  Младежка музикална формация при ЦПЛР ОДК Велинград.Преподавателите Венера Ланджова, Николай Кривошийски, Катерина Мирчева, Ира Байрактарова, Гочо Праков, Димитър Владимиров продължават да вдъхновяват деца и младежи и възпитават любов към музикалното изкуство.

Младежката формация се включи с маршове и в празничното пъстро дефиле на участниците, което беше отново по централните улици на Петрич, заедно с оркестри и мажоретни състави от Гоце Делчев, Лом, Благоевград, Петрич и други.

Катерина Мирчева, директор на ЦПЛР-ОДК Велинград


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички