Понеделник, 20 Май 2024
 
Регионът

Започна изграждането на нов водопровод за минерална вода от Банята

  01.05.2024 09:24             
Започна изграждането на нов водопровод за минерална вода от Банята

ВАРВАРА. Стартира изграждането на нов водопровод за минерална вода от Банята, покрай училището до детската градина в с. Варвара.

Новото трасе ще подсигури необходимите водни количества за отопление на двете учебни заведения. Освен това ще могат да се подадат допълнителни количества минерална вода по него, която да захрани и частни домове, след подмяната на довеждащия стар водопровод от Находището до Варвара. Проектът е със 100% външно финансиране, на стойност 500 000лв.

"Успяхме да осигурим средства и за довеждащия водопровод, който ще се изгражда успоредно с този.", сподели народният представител Стефан Мирев след отслужения водосвет от отец Кирил.

Кметът Димитър Деянов оповести, че в процес на проектиране е и още едно трасе за минерална вода чрез, което село Варвара ще бъде захранено от три лъча в различни части на селото.

Припомняме, че през 2019-та година по проект на община Септември в с. Варвара бе подменен целия водопровод който захранва местния плаж и старата баня.

"Да разработим Находището и да изградим, колкото се може повече водопроводи, чрез които водата, която в миналото се ползваше основно от Пазарджик, сега да се разпредели и да се ползва вече само в нашата община, за нас не е цел, а кауза!

Съвсем скоро ще започне реализацията и на четвърти проект, чрез който ще се изгради водопровод от с. Варвара до гр. Септември. Чрез него, както тук и във Ветрен дол ще бъдат захранени всички детски градини и училища в общинския център.", коментира не без вълнение кметът на общината Васка Рачева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички